Sostenible
Publicat a Sostenible (https://www.sostenible.cat)

Inici > Neix la Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari

Font: IRTA

29/09/2020 - 12:32

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Mercabarna acaba de crear una càtedra universitària per estudiar com prevenir i reduir el malbaratament alimentari a les baules de la producció i la distribució majorista i detallista de la cadena alimentària. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EABB), serà l’encarregada, conjuntament amb Mercabarna, de dur a terme el projecte, en haver guanyat el concurs convocat entre universitats públiques catalanes. La càtedra rep el nom de Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari, tindrà un pressupost de 30.000€ anuals i una durada de 3 anys prorrogables, i la seva direcció serà a càrrec de José M. Gil, cap del programa d’Economia Agroalimentària [1] de l’IRTA i director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA [2]), a més de professor de la UPC.

En el marc de la Càtedra s’identificaran i establiran indicadors per quantificar les pèrdues i el malbaratament alimentari en les baules de la cadena alimentària de la producció i la distribució majorista i detallista; s’investigaran línies innovadores per crear noves maneres de potenciar l’aprofitament alimentari; es crearà un decàleg de bones pràctiques per a la prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament en les baules esmentades de la cadena alimentària; es crearan sinèrgies, aliances i punts de trobada amb actors clau dels sectors implicats en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari; es transferiran coneixements i formació per assolir el màxim aprofitament alimentari possible, i es dedicaran esforços a divulgar i sensibilitzar sobre la prevenció i reducció de les pèrdues, el malbaratament i l’aprofitament alimentari.


 

Etiquetes: 
aprofitament alimentari [3]
malbaratament alimentari [4]
Categories: 
Agricultura [5]
ODS [6]›12. Consum i producció responsables [7]
ODS [6]›2. Fam zero [8]
ODS [6]›3. Salut i benestar [9]
ODS [6]›4. Educació de qualitat [10]
Salut [11]

URL d'origen: https://www.sostenible.cat/noticia/neix-la-catedra-upc-mercabarna-per-la-lluita-contra-el-malbaratament-alimentari

Enllaços
[1] http://www.irta.cat/ca/grup/economia-agroalimentaria/
[2] https://www.creda.es/
[3] https://www.sostenible.cat/etiquetes/aprofitament-alimentari
[4] https://www.sostenible.cat/etiquetes/malbaratament-alimentari
[5] https://www.sostenible.cat/categories/agricultura
[6] https://www.sostenible.cat/categories/ods
[7] https://www.sostenible.cat/categories/12-consum-i-produccio-responsables
[8] https://www.sostenible.cat/categories/2-fam-zero
[9] https://www.sostenible.cat/categories/3-salut-i-benestar
[10] https://www.sostenible.cat/categories/4-educacio-de-qualitat
[11] https://www.sostenible.cat/categories/salut