
Les sessions, els dies 12 i 14 d'abril, s'adrecen tant als usuaris dels horts socials com a tots els veïns que hi estiguin interessats. El Servei de Parcs i Jardins fomenta que en aquesta activitat no s'utilitzin pesticides, llavors transgèniques ni productes químics.
El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell [2] organitza un curs gratuït d'horticultura ecològica. Segons han explicat des del consistori, la formació s'adreça principalment als usuaris que conreen els horts socials que el mateix municipi cedeix a veïns de la ciutat, al peu del riu Valira. L'activitat, però, és oberta a tothom qui s'hi vulgui apuntar.
La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Anna Vives, explica que “aquesta formació segueix la filosofia de treball del Servei Municipal de Parcs i Jardins, i la línia que la mateixa àrea va marcar pel conreu dels horts socials: no usar ni pesticides ni llavors transgèniques ni productes químics, tot tendint al màxim aprofitament dels recursos naturals”. L'objectiu de tot això, hi afegeix Vives, és "aconseguir una agricultura ambientalment sostenible i afavorir la salut del consumidor". Tot i això, de fet, els usuaris dels horts socials ja reben aquestes consignes, que ara es volen estendre a tots els aficionats a l'horticultura en general.
El curs s'impartirà en dues jornades de tres hores de durada cadascuna: el dimarts 12 i el dijous 14 d'abril, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre, amb una hora de classe pràctica als horts socials de l'Horta del Valira i dues hores de classe teòrica, que s'impartirà al CETAP-Telecentre. Per poder participar-hi cal inscriure's prèviament a l'Oficina d'atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament. Les places són limitades.
El programa d'aquest curs, que anirà a càrrec de l'empresa Punt Eco Agroambiental, explicarà què és i d'on sorgeix l'agricultura ecològica, els seus principis bàsics, els sistemes de cultiu, com dissenyar i planificar un hort, rotacions i associacions; les plagues i malalties en l'hort ecològic; com identificar els enemics naturals, i les plantes i la biodiversitat a l'hort.