Vuit empreses participaran a la prova pilot de TransicioEnergetica.cat, projecte impulsat per Som Energia i Som Mobilitat

Font: Som Energia

08/09/2019 - 17:13

Vuit empreses catalanes han estat seleccionades per participar a la prova pilot de Transicioenergetica.cat, el projecte pel qual Som Energia i Som Mobilitat volen ajudar el teixit empresarial a tendir cap a una economia baixa en emissions i energèticament eficient. Són l’Associació Alba, Buff, Cartodelta, Col·lectiu Ronda, Esfèric, Font Nova, Som Biomassa i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Totes elles rebran, de forma gratuïta, una diagnosi i un assessorament energètic per poder passar a l’acció. 

Empreses seleccionades:

  • Associació Alba (Tàrrega, Ponent): serveis a les persones.
  • Buff (Igualada, Penedès): roba tècnica esportiva i accessoris.
  • Cartodelta (Amposta, Terres de l’Ebre): envasos i embalatges de cartró.
  • Col·lectiu Ronda (Barcelona, Àmbit metropolità): assessoria d’advocats i advocades.
  • Esfèric (Argelaguer, Comarques gironines): construcció, venda i lloguer de cúpules de fusta.
  • Font Nova (Santes Creus, Camp de Tarragona): aigua mineral natural.
  • Som Biomassa (Torre de Cabdella, Alt Pirineu i Aran): producció i distribució de pèl·lets.
  • Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Vic, Comarques centrals): ensenyament universitari.

A la prova pilot s’hi han presentat una cinquantena d’empreses. En el procés de selecció s’ha tingut en compte que hi hagi representats diversos sectors econòmics i diverses mides d’empresa, tant de facturació com de plantilla laboral. Les empreses més petites tenen menys de nou persones treballant, i la més gran en té més de 250. A més, hi ha representats els vuit àmbits territorials de Catalunya (Alt Pirineu i Aran, Àmbit metropolità, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Penedès, Ponent i Terres de l’Ebre).

En una primera fase, una consultora especialitzada en el sector energètic ajudarà aquestes empreses a avaluar la seva situació actual en els àmbits d’eficiència energètica, autoproducció, generació col·lectiva i mobilitat. Es farà una pre-diagonosi i se’ls proposarà un pla de treball amb les possibles millores a realitzar. Per dur-les a terme Transicioenergetica.cat oferirà una xarxa d’empreses proveïdores de serveis energètics que poden aplicar aquestes mesures. L’objectiu principal és aconseguir que cada empresa redueixi la seva dependència de les energies fòssils facilitant una reducció de les seves emissions totals. Això les farà, a la vegada, més competitives, eficients i sostenibles. 

Transicioenergetica.cat

Quan s’hagi acabat la prova pilot, previst a l’octubre, el projecte s’obrirà a totes les empreses i organitzacions que se sentin compromeses i vulguin fer la transició energètica. Les que hi estiguin interessades, poden apuntar-se al web transicioenergetica.cat per rebre informació.

Les empreses que participin de la iniciativa ampliaran el coneixement sobre els seus usos energètics i es dotaran d’eines de canvi. A més, els servirà d’altaveu, i és que un altre dels punts destacats del projecte és visibilitzar el compromís de les empreses que estan aplicant mesures per millorar la seva eficiència energètica i reduir les emissions de CO2. La mateixa web transicioenergetica.cat serà la finestra per explicar les millores que estan impulsant. D’aquesta manera, a més, les organitzacions podran ser referents, servir d’inspiració i animar d’altres empreses a fer el pas.

El projecte està dirigit a les empreses i organitzacions catalanes, i en una segona fase es contempla la possibilitat d’ampliar-ho a administracions locals i organitzacions d’arreu de l’Estat espanyol. Transicioenergetica.cat ha estat possible gràcies al suport d’Aracoop, el programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, a través dels Projectes Singulars, i el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.


Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí