Vols renovar la teva roba? Barcelona participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Font: Ajuntament de Barcelona
19/11/2013 - 00:00
L'objectiu és fer arribar al conjunt de la ciutadania la importància de la prevenció en la producció de residus per reduir-los. La Setmana Europea dura fins al 24 de novembre.

L'Ajuntament de Barcelona se suma a aquesta iniciativa amb l'organització de la tercera edició del mercat d'intercanvi de roba usada "Renova la teva roba". També organitza altres activitats com ara tallers, xerrades, curtmetratges o l'acció "L'evidència dels residus", en què es donarà a conèixer el Pla de prevenció de residus de l'Ajuntament.

'Renova la teva roba'
El mercat d'intercanvi de roba usada "Renova la teva roba" ofereix, en la seva tercera edició, 24 espais on bescanviar roba usada. S'organitza en col·laboració amb Roba Amiga, l'Associació Salud i Família, Consumo Colaborativo i quinze organitzacions més.

Per participar-hi cal, prèviament, bescanviar les peces de roba per punts renoves, segons la valoració de cada peça. Més informació al web de Medi Ambient.

L'evidència dels residus
En aquesta activitat, un centenar de joves d'esplais i agrupaments de la ciutat, duran a terme una caracterització pública dels residus generats a Barcelona. L'objectiu és posar en evidència la quantitat de residus que llencem als contenidors i demostrar que la majoria es podrien evitar i reciclar.

Es durà a terme el dissabte 23 de novembre, de 10.00 a 13.00 hores al passeig de Lluís Companys.

Els nois i les noies triaran i classificaran el contingut de dos contenidors de fracció de la ciutat de Barcelona. D'un costat es triaran els objectes que es poden reutilitzar o evitar fàcilment, i de l'altre, aquells residus que són reciclables. Tots els residus es pesaran, i el recompte de pes s'actualitzarà en un marcador. Al final de l'acte s'exhibiran tots els residus recuperats de la fracció restant i el marcador mostrarà la quantitat de materials reciclables i de residus que es poden evitar. Per concloure l'acte es farà una flashmob amb la cançó Amagada primavera, de Txarango, disponible al web d'Hàbitat Urbà.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus promou la implementació d'accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus durant una setmana.

A més, durant la setmana, es promouen activitats temàtiques a La Fàbrica del Sol, l'equipament mediambiental de l'Ajuntament de Barcelona, com ara tallers de costura creativa amb roba usada, xerrades sobre l'origen i els circuits del tèxtil, consum col·laboratiu, o com utilitzar material de rebuig per crear nous articles d'ús quotidià.

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí