'Vine, recicla i guanya, conserva la teva platja', nova campanya ambiental a Calafell

Font: Ajuntament de Calafell
28/07/2013 - 00:00

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calafell i l'empresa Urbaser han posat en marxa una nova campanya adreçada als ciutadans i visitants del municipi, que amb el lema "Vine, recicla i guanya, conserva la teva platja", vol conscienciar sobre la necessitat de mantenir netes les platges.

L'objectiu principal és generar bones conductes a les platges per part dels ciutadans i visitants: recollir els excrements de gossos, no portar el gos deslligat, recollir papers, xiclets i burilles de cigarretes a la sorra, i utilitzar els contenidors selectius. Per això s'ha ideat una campanya lúdica i creativa, per tal que els ciutadans incrementin la convivència i la qualitat de vida a les platges de Calafell.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Calafell ha creat un carret per a la recollida selectiva de residus, amb una imatge semblant als carrets de gelats. Aquest carret passejarà cada dia, fins el 15 de setembre, de 10 a 14h. per les tres platges del municipi (Segur de Calafell, l'Estany-Mas Mel i Calafell), per tal que els usuaris s'apropin i llencin els residus que generen en el dipòsit corresponent.

A cada persona que llenci correctament els seus residus se li donarà un rasca-rasca, amb el qual podrà guanyar algun premi, com un refresc en una de les guinguetes de la platja, cendrers o vals per a anar als inflables. En total, durant aquesta campanya es repartiran un 5.500 premis: 500 consumicions en alguna de les tres guinguetes de les platges, 1.000 tiquets per als llits elàstics i inflables, i 3.000 cendrers de platja.

"Amb aquesta campanya volem fomentar que la gent recicli i alhora promocionar les empreses locals", afirma el regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez.

A més, la campanya es reforça amb espectacles d'educació ambiental al passeig marítim de Calafell. Durant les representacions es promouen consells ambientals amb la finalitat de sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus i la degradació del medi marí, com a conseqüència de les actituds irresponsables dels humans, i generar actituds respectuoses amb l'entorn natural de la platja.

En definitiva la campanya "Vine, recicla i guanya, conserva la teva platja", vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de la convivència i el respecte en els espais públics de la ciutat, incentivar els ciutadans a realitzar petites accions quotidianes per ajudar a mantenir netes les platges, i fomentar que llencin les deixalles que generen en el contenidor corresponent. "La contribució de tothom és indispensable per poder seguir gaudint d'una bona qualitat ambiental en les platges del nostre municipi", diu l'alcalde de Calafell, Joan Olivella.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon CarretCampanyaplatges-mini.jpg211.56 KB

Relacionats

Notícia

El CREAC aconsegueix la germinació d’un 40% de les llavors recollides

Article

És una acció novedosa dins de les mesures excepcionals contra la sequera

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Butlletí