Vilanova organitza activitats per conèixer la riquesa ambiental de Platja Llarga

L'ajuntament està promovent la partipació ciutadana envers la seva conservació i recuperació
Font: Aj. Vilanova i la Geltrú
02/10/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'espai protegit de Platja Llarga acollirà aquest dissabte dia 3 d'octubre dues activitats per donar a conèixer i sensibilitzar sobre la riquesa natural d'aquest paratge. D'una banda, es realitzarà el taller per a tota la família Descobrim Platja Llarga, en el qual petits i grans podran aprendre els valors d'aquest indret. El taller comença a les 11 h al punt d'informació de Platja Llarga.

D'altra banda, dissabte també se celebrarà la segona Jornada d'anellament científic d'aus. Hi haurà quatre sessions de captura i anellament, amb places limitades, a càrrec tècnics especialistes de BCN Regional. Seran a les 9, a les 10.30, a les 13 i a les 15 h. La jornada alternarà una explicació bàsica de teoria amb una part pràctica. Les dades es recopilaran per al cens d'ocells migratoris i es facilitaran a l'Institut Català d'Ornitologia (ICO). Ambdues activitats a la Platja Llarga són impulsades per l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú i desenvolupades per LaVola, serveis per a la sostenibilitat.

L'anellament científic d'ocells és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual de cada exemplar. El registre d'aus anellades ofereix una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia i rutes migratòries. Qualsevol registre d'un ocell anellat, ja sigui a través de la seva captura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ofereix una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments. A Platja Llarga s'han localitzat almenys cent espècies diferents d'aus. L'espai protegit és passera de les rutes migratòries entre el Delta del Llobregat i els Muntanyans de Torredembarra.

Segons informa el consistori, l'ajuntament està desenvolupant accions d'estudi i protecció de Platja Llarga. Així mateix, impulsa una campanya de sensibilització sobre els valors ambientals i naturals de l'indret i promou la participació ciutadana envers la seva conservació i recuperació. Actualment personal informador ambiental contractat pel Servei de Medi Ambient del consistori realitza tasques de vigilància i informació dels valors naturals de la zona, així com de les mesures de protecció de les espècies vegetals i animals que s'hi poden trobar. Es donen a conèixer les normes d'ús de la zona protegida i l'estat del procés de restauració i protecció.

Platja Llarga té com a figura de protecció el Pla especial de restauració com a zona humida i sorral costaner del Sector de Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú (19 de maig de 2004). Així mateix, està inclosa dins l'inventari de zones humides de Catalunya.

Relacionats

Acte
16/12/2023 - 11:00
Vilanova i la Geltrú
Acte
28/11/2023 - 12:00
Centre Cultural Miramar. Carrer de la Davallada, 12, Sitges
Acte
27/09/2023 - 12:00
Masia d'en Cabanyes, Vilanova i la Geltrú

Butlletí