Vilanova i la Geltrú inicia una nova fase de la campanya per estalviar aigua

Fins a finals d'octubre es distribuiran gratuïtament 350 mecanismes per reduir el consum d'aigua
Font: Aj. Vilanova i la Geltrú
30/09/2008 - 00:00

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Participació i Medi Ambient, va iniciar ahir dilluns 29 de setembre una nova fase de la campanya Vilanova estalvia aigua que enguany té com a lema Enrotlla't amb l'aigua - Ves a la teva ferreteria.

La campanya, gestionada per l'ONG Ecologistes en Acció, pretén donar a conèixer com es pot estalviar aigua a partir de diferents actuacions domèstiques, entre les quals hi ha la instal·lació d'airejadors o estalviadors d'aigua per aixetes i dutxes.

Per tal de fomentar l'ús d'aquests aparells a totes les llars de la ciutat, fins a finals d'octubre es distribuiran gratuïtament 350 mecanismes estalviadors d'aigua a les persones que, prèviament, hagin comprat un mecanisme d'estalvi d'aigua, en alguna de les ferreteries adherides a la campanya.

Així, amb la compra d'un mecanisme estalviador d'aigua els clients rebran un val que podran bescanviar per un altre mecanisme gratuït, que podran recollir al Centre Cívic de Mar, al Centre Cívic del Tacó, al Centre Cívic i Esportiu de La Collada - Sis Camins i al CRIA (Centre de Recursos i Informació Ambiental).

Segons l'alcalde del municipi, Joan Ignasi Elena, "l'objectiu de la campanya és estalviar aigua i aquest és un exercici que s'ha de fer tant col·lectiva com individualment", afegint que "es tracta d'una inversió que al final reverteix en benefici de qui la posa en pràctica".

Auditories ambientals
D'altra banda, i dins el marc de la mateixa campanya, s'estan realitzant auditories ambientals respecte el consum de l'aigua en alguns edificis municipals i centres educatius de la ciutat.

La campanya Vilanova estalvia aigua té com a eines de suport la publicació de la Guia Pràctica i de l'edició de material divulgatiu, i es realitza en compliment de la línia estratègia del Pla d'Acció Ambiental (Agenda 21 local) de promoció de l'ús racional de l'aigua i seguint la línia marcada pel Pla de Mandat amb l'objectiu d'impulsar una nova cultura de l'aigua que fomenti mesures d'estalvi i reutilització.

Relacionats

Article
 

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí