Vilanova i la Geltrú adquireix 27 bicicletes per als desplaçaments del personal de l'ajuntament

És una iniciativa per afavorir la sostenibilitat i l'eficiència de la mobilitat municipal, prevista en el PAES
Font: Aj. Vilanova
17/12/2009 - 00:00

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha incorporat aquesta setmana en el seu parc mòbil una flota de 27 bicicletes per a ús del seu personal. L'objectiu és promoure una mobilitat més sostenible en els departaments municipals que realitzen desplaçaments, de manera que es contribueix a disminuir les emissions de CO2 a la ciutat i alhora s'avança en les fites de l'administració de ser més eficient en energia, temps i economia. La creació d'una flota municipal de bicicletes és una mesura prevista en la primera fase del PAES (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), aprovat pel Ple municipal l'octubre passat. 

La primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient de Vilanova, Iolanda Sánchez, ha qualificat aquesta iniciativa com "un gest per fer possible el canvi ambiental, una manera de fer pedagogia, coincidint amb la celebració de la cimera de Copenhaguen", de la qual s'espera el compromís de noves polítiques de respecte pel medi ambient. 

Es calcula que amb la incorporació dels velocípedes s'estalviarà l'emissió de 7,54 tones de CO2 anuals. Així mateix, s'ha estudiat que per a trajectes de fins a 5 km, la bicicleta és el vehicle més ràpid a la ciutat. Per tot plegat, el consistori ha decidit oferir aquesta forma de desplaçar-se als seus treballadors i treballadores, com a alternativa al cotxe. 

De les 27 bicicletes, 19 són convencionals per a zona urbana, 6 són elèctriques i dues, de tipus mountain-bike per a la Policia Local. S'ubicaran en punts d'estacionament en diferents dependències municipals. Aquesta iniciativa es vol estendre al teixit associatiu de la ciutat, per això els departaments de Medi Ambient (a través del CRIA) i de Participació posaran tres de les bicicletes a disposició de les entitats, mitjançant convenis de cessió per a sis mesos. 

El projecte es completa amb una aplicació informàtica per gestionar i fer seguiment del nou servei, de l'ús que se'n fa i de l'estalvi d'emissions que comporta. D'altra banda, s'ha editat un mapa-guia de la bicicleta per ciutat, que serà extensiu a tota la població i que conté consells pràctics i un plànol actualitzat dels carrils bici i carrers pacificats de la ciutat. L'ajuntament ha adquirit les bicicletes mitjançant un projecte subvencionat de l'Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. El cost total del projecte és de 22.081 euros. 

AdjuntMida
Image icon Noves bicicletes a Vilanova27.5 KB

Relacionats

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Notícia

Butlletí