Vilafranca posa en marxa la campanya 'Vilafranca lliure de bosses'

Al municipi es consumeixen més de 77.000 bosses en un sol cap de setmana | El consistori bonificarà els comerços que s'hi adhereixin
Font: Aj. Vilafranca
17/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Avui dilluns 17 de novembre l'ajuntament de Vilafranca posa en marxa la campanya "Vilafranca lliure de bosses", buscant la conscienciació i sensibilització entorn de la problemàtica de les bosses de plàstic. L'objectiu és promoure la participació ciutadana i del sector comercial per reduir el consum de les bosses d'un sol ús i prevenir els problemes que acompanyen la producció i el consum d'aquest envàs com a símbol de la cultura d'utilitzar i llençar. Les bosses de plàstic estan fetes de petroli, un recurs no renovable i costós. Suposen un 2,3% del total de la brossa, triguen uns 500 anys a descomposar-se i llençar-les afecta la fauna terrestre i aquàtica.

A Vilafranca es consumeixen més de 77.000 bosses en un sol cap de setmana. Aquest impacte es pot reduir substituint la bossa de plàstic per altres sistemes reutilitzables. Per aquest motiu, el lema de la campanya és Evitem les bosses de plàstic. Hi ha alternatives. Així, durant el mes de novembre, els comerços d'alimentació distribuiran uns carnets entre els seus clients i cada vegada que vagin a comprar i no demanin bossa, els posaran un gomet. Un cop completin el carnet, podran anar a l'OAC a buscar una bossa-clauer plegable per anar a comprar.

Bonificació pels comerços
En aquest sentit, el consistori, en l'ordenança fiscal sobre la taxa de la brossa per al 2009, ha aprovat una bonificació del 10% per als comerços d'alimentació que substitueixin les bosses de plàstic per bosses compostables o de paper. També es preveu una bonificació del 5% per als comerços que facin pagar les bosses de plàstic o que en bonifiquin l'import en cas de no utilitzar-les.

La campanya, organitzada per l'ajuntament, compta amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf i de l'Agència de Residus de Catalunya.

--
Més informació: Cap a una Catalunya lliure de bosses de plàstic

Relacionats

Notícia

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Acte
24/11/2021 - 09:00
Centre Àgora, Vilafranca del Penedès
Notícia

L'Agència Catalana de Residus ha concedit a la Paeria una subvenció de de 994.535,36 euros, que permetrà afrontar la construcció de les instal·lacions al carrer Vilanova de la Barca, al costat de l’N-240. Tindrà més capacitat i serveis que l'actual, amb espai destinat a fer tallers de sensibilització i per a la reparació i reutilització de materials i aparells.

Butlletí