Vilafranca inicia una campanya porta a porta per incrementar la separació dels residus

Es distribuiran 10.000 jocs de 3 bosses de ràfia per separar envasos, paper-cartró i vidre
Font: Aj. Vilafranca
23/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Vilafranca i la Fundació Privada Mas Albornà, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, han posat en marxa la campanya "Vilafranca sent els colors de la recollida selectiva", amb l'objectiu d'incrementar la recollida selectiva a la Vila. 

Segons va explicar el regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, Aureli Ruiz, en la presentació de la campanya, el 90% dels residus que es generen són potencialment reciclables i que a Vilafranca actualment només se'n recupera al voltant d'un 21%. Pel regidor, aquest percentatge no convida a l'optimisme i calen accions per conscienciar la ciutadania perquè separi els residus que es poden reciclar, amb l'objectiu de reduir la fracció que es converteix en rebuig i va a parar a l'abocador. "Com més reciclem, més diners del cost de gestió de la brossa ens estalviarem", va dir Ruiz.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Ramona Suriol, ha agraït el paper capdavanter que ha tingut la Fundació Mas Albornà en la posta en marxa de la campanya, que es concreta en el lliurament de 10.000 jocs de 3 bosses reutilitzables per tal de facilitar la separació dels residus a totes les llars de Vilafranca, acompanyats d'un fulletó explicatiu. Així, mitjançant un porta a porta, sis persones de la Fundació Privada Mas Albornà visitaran els diferents barris de Vilafranca, distribuint tres bosses de ràfia per unitat familiar (una de groga per separar els envasos, una de blava per al paper i cartró, i una de verda per al vidre). La finalitat de les bosses és que les famílies separin i emmagatzemin els residus de manera senzilla, identificant el color de cada bossa amb el contenidor corresponent. El disseny i la mida de les bosses està pensat perquè siguin atractives per posar-les a la cuina, i fàcils de transportar a les ubicacions on hi ha els contenidors de recollida selectiva al carrer.

El vicepresident de la Fundació Mas Albornà, Ricard Rafecas, ha explicat que una primera fase de la campanya finalitzarà el 31 de juliol i durant aquest mes i mig es visitaran les llars del Centre i de les Clotes. A partir del mes de setembre es reprendrà la campanya a la resta de barris de Vilafranca.

La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar, en tots els àmbits, les condicions de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, especialment en els aspectes laboral, familiar, social i de la salut. Té com a missió la integració i normalització social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de la comarca de l'Alt Penedès.

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia

Els fabricants de plàstic hauran d'abandonar components com el bisfenol A i els ftalats, que perjudiquen la salut.

Butlletí