Vilafranca implantarà sensors volumètrics als contenidors per millorar la recollida de residus

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
03/12/2014

En els propers dies es posarà en funcionament a Vilafranca del Penedès, un sistema de tecnologia Smart City que permetrà obtenir informació per a la millora de la gestió del sistema de recollida de residus. Una trentena de contenidors de les fraccions d'envasos i de paper i cartró de diferents carrers de la ciutat disposaran d'uns dispositius que detectaran paràmetres de moviment, volum i temperatura, unes dades que oferiran gran informació amb l'objectiu de millorar l'eficiència del servei municipal, en el marc del Pla de Millora de la Recollida de Residus iniciat fa uns mesos.

El regidor de Serveis Urbans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca, Josep Maria Martí, ha explicat que "aquest és un projecte pilot que no suposa cap cost afegit al servei. Durant 6 mesos s'analitzaran les dades i es podran extraure conclusions de les millores". El regidor Martí ha assenyalat que amb les dades que aportin aquests sensors, es podrà optimitzar el sistema de recollida, estalviant temps, reduint la contaminació i la pressió de trànsit, i adequant les rutes a les necessitats reals de la ciutat.

S'han escollit per iniciar la prova pilot, els contenidors d'envasos lleugers i els de paper i cartró. Els dispositius detectaran quan aquests contenidors estan plens, si hi ha un increment sobtat de temperatura i els moviments no habituals, de manera que es podrà adaptar la gestió a les necessitats detectades. El regidor coordinador adjunt de l'Àrea de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, Joan Tarrida, ha afegit que 'la mesura pot suposar un estalvi energètic i alhora millorar la mobilitat dins de la ciutat, però sobretot gestionar millor els recursos que tenim. A més, detectaran el moviment o l'augment de temperatura, amb la qual cosa podrem rebre alarmes per incendis i lluitar contra el vandalisme'.

El projecte s'implanta d'acord amb la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf i la empresa concessionària de la recollida de residus, que a més de l'Ajuntament de Vilafranca, rebran les dades recollides pels dispositius per fer-ne l'anàlisi i prendre mesures d'eficiència i millora energètica.

AdjuntMida
Image icon recollida.jpg72.99 KB

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilafranca ha recollit el premi Rezero2019 en la categoria d'administració per haver tirat endavant la campanya Adeu plàstics. Aquest premi el lliura la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- i l'any passat va anar a parar a l'Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d'un sol ús a les guinguetes de la platja. 

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Acte
17/05/2019
Pavelló Firal. Av. Catalunya, 20.Vilafranca del Penedès

Butlletí