Vilafranca engega la campanya ‘Practica el reciclatge’ per millorar els índex de recollida selectiva

Font: Eix Diari

19/01/2022 - 11:44

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Aquesta setmana s’ha iniciat a Vilafranca del Penedès la campanya Practica el reciclatge, que la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa per millorar el reciclatge de residus al territori. La iniciativa proposa a la ciutadania sumar-se al repte de millorar els índex de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant accions de la pràctica esportiva: un pla d’entrenament per fer una correcta separació de residus. El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

 

Accions de la campanya

Durant tota la campanya, es realitzaran tallers escolars a través del joc cooperatiu. En aquestes activitats als centres educatius, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge.

S’instal·laran diversos punts informatius a la ciutat per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar menys residus. Aquesta acció brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

Les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, així com el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus. Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per tal que se sumin al repte de reciclar més i millor.

La campanya Practica el reciclatge s’emmarca la certificació Biosphere de destinació turística sostenible que té la ciutat des del 2017.


 

Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Butlletí