Viladecavalls crearà una xarxa de calor amb biomassa a dues escoles municipals

Font: Ajuntament de Viladecavalls

15/07/2020 - 19:06

L’Ajuntament fa un nou pas en la lluita contra el canvi climàtic amb la creació d’una xarxa de calor amb biomassa per autoabastir d’energia l’escola Rosella i l’escola municipal de música Pau Casals.

Aquesta actuació es podrà realitzar després que l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) ha atorgat el finançament, 108.083,25 €, per dur-la a terme previsiblement entre el 2020 i el 2021. L’ajut de l’IDAE es gestiona amb càrrec al Fondo europeo FEDER, inclòs en el “Eje 4o de Economía Baja en Carbono del Programa Operativo Plurirregional de Crecimiento Sostenible (POCS) 2014-2020”.

El cost del projecte és de 365.107,66 €, incloent direcció d’obra i IVA, i s’ha demanat també el suport econòmic dins de la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), per tal d’intentar aconseguir arribar al 95% de finançament del cost total de les actuacions.

La xarxa de calor en aquests dos equipaments s’alimentarà d’estella forestal de la planta de Biomassa Comarcal, amb la intenció de fomentar els aprofitaments forestals de la comarca i disminuir així el risc d’incendis forestals.

Els estalvis energètics i econòmics previstos i dades de l’actuació són: 

  • Energia no renovable substituïda: 354.370 kWh/any
  • Reducció d’emissions de CO2: 64,5 Tn/any
  • Estalvi econòmic previst:12.382,17 €/any
  • Inversió econòmica: 332.107,66 €

Aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte d’instal·lació d’energia renovable en equipaments municipals per tal d’assolir els objectius del Pacte Europeu de les Alcaldies contra el Canvi Climàtic i la Declaració d’Emergència Climàtica, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’IDAE.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

 

Entre les projectes que s'estan impulsant per promoure l'ús de la biomassa, en aquest moment la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. Aquest vídeo ho explica en dos minuts.

Notícia
Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

La presidenta de la institució ha conegut de prop les instal·lacions que ho fan possible. Aquest mateix dissabte Noemí Llauradó també ha visitat a Amposta les obres de l'edifici del Sindicat, que acollirà el FabLab de les Terres de l'Ebre.

Notícia
Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

Comença la instal•lació de la caldera de biomassa que permetrà tenir energia sostenible amb biomassa de les muntanyes.

L'ús de biomassa forestal com a combustible és una de les eines que permet mitigar el canvi climàtic, ja que la biomassa és considerada com a energia renovable.

Butlletí