Viladecavall treballa en un sistema d’ajuts socials per a afrontar la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Viladecavalls
02/03/2016 - 15:01

L’Ajuntament de Viladecavalls ha mantingut reunions amb les companyies de subministrament bàsics d’aigua potable, amb l’objectiu d’establir un protocol que permeti garantir l’accés a aquelles persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial.

Aquest protocol, obliga a les empreses subministradores, a comunicar als Serveis Socials qualsevol intervenció d’aquests serveis, i sol·licitar prèviament un informe per a determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d'exclusió residencial i en cas que es compleixin aquests requisits s'han de garantir els subministraments bàsics i aplicar els ajuts necessaris per a no generar un deute a la persona o la unitat familiar.

A més l’Ajuntament ja ha arribat a un acord amb Mina Aigües de Terrassa per oferir un sistema d’ajuts socials en el servei d'aigua, el qual contempla una rebaixa del preu de la quota fixa de servei a 0,4440 euros abonat/mes per aquelles famílies que acreditin situació de vulnerabilitat.

En aquests moments  Serveis Socials continua treballant per ampliar les mesures per a evitar la pobresa energètica amb les empreses subministradores de gas i llum, així com derivar des del propi servei aquells casos que presentin més risc i vulnerabilitat.

Si necessites algun aclariment o et trobes en situació de vulnerabilitat econòmica, posa't en contacte amb l’Ajuntament de Viladecavalls adreçant-te a Serveis Socials de l'Ajuntament (93 788 71 41, ext 114 ) intentarem trobar una solució conjuntament  a la teva situació.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Notícia

La inversió quedarà amortitzada en sis anys gràcies a l'estalvi anual de més de 95.000 € que suposarà aquest canvi

Notícia

Aquest canvi augmenta considerablement l'eficiència i redueix el consum en un mínim del 35%. Aquesta inversió, ha suposat un estalvi de 383.564 Kwh d'energia anual, el que es tradueix en més de 46.000 euros anuals d'estalvi en la factura de la llum i un estalvi anual de 150 tones d'emissions de CO2.

Butlletí