Viladecavall treballa en un sistema d’ajuts socials per a afrontar la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Viladecavalls
02/03/2016 - 15:01

L’Ajuntament de Viladecavalls ha mantingut reunions amb les companyies de subministrament bàsics d’aigua potable, amb l’objectiu d’establir un protocol que permeti garantir l’accés a aquelles persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial.

Aquest protocol, obliga a les empreses subministradores, a comunicar als Serveis Socials qualsevol intervenció d’aquests serveis, i sol·licitar prèviament un informe per a determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d'exclusió residencial i en cas que es compleixin aquests requisits s'han de garantir els subministraments bàsics i aplicar els ajuts necessaris per a no generar un deute a la persona o la unitat familiar.

A més l’Ajuntament ja ha arribat a un acord amb Mina Aigües de Terrassa per oferir un sistema d’ajuts socials en el servei d'aigua, el qual contempla una rebaixa del preu de la quota fixa de servei a 0,4440 euros abonat/mes per aquelles famílies que acreditin situació de vulnerabilitat.

En aquests moments  Serveis Socials continua treballant per ampliar les mesures per a evitar la pobresa energètica amb les empreses subministradores de gas i llum, així com derivar des del propi servei aquells casos que presentin més risc i vulnerabilitat.

Si necessites algun aclariment o et trobes en situació de vulnerabilitat econòmica, posa't en contacte amb l’Ajuntament de Viladecavalls adreçant-te a Serveis Socials de l'Ajuntament (93 788 71 41, ext 114 ) intentarem trobar una solució conjuntament  a la teva situació.


Categories: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Acte
27/11/2023 - 09:00
En línia i presencial al Centre Tecnològic Leitat (Carrer Innovació, 2, 08225, Terrassa)
Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Butlletí