Viladecavall treballa en un sistema d’ajuts socials per a afrontar la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Viladecavalls
02/03/2016 - 15:01

L’Ajuntament de Viladecavalls ha mantingut reunions amb les companyies de subministrament bàsics d’aigua potable, amb l’objectiu d’establir un protocol que permeti garantir l’accés a aquelles persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial.

Aquest protocol, obliga a les empreses subministradores, a comunicar als Serveis Socials qualsevol intervenció d’aquests serveis, i sol·licitar prèviament un informe per a determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d'exclusió residencial i en cas que es compleixin aquests requisits s'han de garantir els subministraments bàsics i aplicar els ajuts necessaris per a no generar un deute a la persona o la unitat familiar.

A més l’Ajuntament ja ha arribat a un acord amb Mina Aigües de Terrassa per oferir un sistema d’ajuts socials en el servei d'aigua, el qual contempla una rebaixa del preu de la quota fixa de servei a 0,4440 euros abonat/mes per aquelles famílies que acreditin situació de vulnerabilitat.

En aquests moments  Serveis Socials continua treballant per ampliar les mesures per a evitar la pobresa energètica amb les empreses subministradores de gas i llum, així com derivar des del propi servei aquells casos que presentin més risc i vulnerabilitat.

Si necessites algun aclariment o et trobes en situació de vulnerabilitat econòmica, posa't en contacte amb l’Ajuntament de Viladecavalls adreçant-te a Serveis Socials de l'Ajuntament (93 788 71 41, ext 114 ) intentarem trobar una solució conjuntament  a la teva situació.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Els edificis inventariats podran incorporar criteris de sostenibilitat energètica - amb condicions - en cas de ser rehabilitats, que s’intervingui per a donar-los un nou ús o bé per dotar-los d’activitat. També, tot i no emprendre cap iniciativa arquitectònica o urbanística, podran utilitzar les seves teulades com a base d’una instal·lació fotovoltaica.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Notícia

El ple municipal ha aprovat una moció institucional amb l’objectiu d’impulsar un projecte de generació d’energia renovable neta que sigui utilitzada per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics de Sant Cugat.

Butlletí