Viladecans inicia una campanya per fomentar el reciclatge a casa

Entre 2003 i 2008, la recollida selectiva d'envasos al municipi s'ha incre­men­tat un 311%
Font: Aj. Viladecans
05/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Viladecans ha iniciat la distribució entre la ciutadania d'un lot de tres bosses per fomentar el reciclatge dels residus inorgànics. L'objectiu municipal és facilitar tant l'emmagatzematge dels residus a les llars com el seu posterior trasllat als contenidors especials instal·lats als carrers. El color de cadascuna de les bosses, que tenen una capacitat de 16 litres, coincideix amb les dels tres tipus de contenidors: verd per als envasos de vidre, groc per als envasos plàstics, llaunes i brics, i blau per al paper i el cartró. La distribució de les bosses es farà pro­gres­si­va­ment i per zones durant aquest any.

El procediment per repartir les bosses implica habilitar un espai en un equipament públic de cada zona al llarg de tota una setmana on els ciutadans poden anar a re­collir el lot de bosses. El veïnat rep una carta al seu domicili uns dies abans on se li informa de les dates, els horaris i el lloc on pot obtenir-les. Els primers veïns a rebre les bosses han estat els d'Alba-rosa i Can Guardiola.

La recollida de paper, vidre i envasos es triplica en sis anys 
La promoció de la recollida selectiva de residus és un dels objectius municipals per avançar en la sostenibilitat, juntament amb la reducció de la generació d'aquests residus. L'any passat es van recollir gairebé 29.700 tones de residus inorgànics. En concret, els ciutadans van reciclar 1.533 tones de paper, 804 de vidre i 762 d'envasos, segons dades del consistori.

Així, entre 2003 i 2008, la recollida d'envasos s'ha incre­men­tat un 311%, la de paper i cartró, un 260%, i la de vidre, un 194%. A més, en aquests sis anys, la valo­rit­zació del total de residus al municipi, és a dir, els materials que realment han pogut ser reciclats, han passat del 10,33% al 29,18%, aproximant-se així a l'objectiu català d'un 48% al 2012.

AdjuntMida
Image icon Bosses per a fer reciclatge10.23 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí