Viladecans incrementa el servei de neteja viària i recollida selectiva de residus

La millora permetrà fer front a l'increment de població al municipi
Font: Aj. Viladecans
28/03/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Viladecans incrementarà a partir de l'1 d'abril el servei de neteja viària i recollida selectiva de residus. La modificació del contracte de prestació del servei, que va a càrrec de l'empresa Urbaser, comportarà la incorporació de sis treballadors, una màquina escombradora i tres petits camions que permetran reforçar la neteja viària, així com l'increment d'un 25% de la recollida selectiva.

Segons informa el consistori, aquesta millora, que suposa incrementar en 400.000 euros anuals (un 9,5%) la despesa en aquest servei, fa front a l'increment de població, el creixement de la separació de residus i la necessitat de reforçar la neteja en alguns àmbits i dies.

D'altra banda, la millora del servei permetrà que creixi la recollida selectiva de paper, envasos i vidre. Els contenidors més utilitzats per la ciutadania, la meitat del total aproximadament, es buidaran tres vegades per setmana, enlloc de les dues actuals, per acabar amb la saturació que es produeix en alguns casos degut al progressiu increment de la ciutadania que separa els residus. Això suposarà un increment del 25% del servei. Així mateix, es farà la recollida de residus vegetals de poda dos dies per setmana, en lloc d'un dia com es realitza actualment.

Més informació

AdjuntMida
Image icon viladecans_residus.jpg13.83 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí