Viladecans aprova un pla per fomentar la biodiversitat urbana

El document estableix accions per mantenir i millorar la fauna i flora
Font: Aj. Viladecans
22/04/2010 - 00:00

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar el passat 25 de març el Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana, per mantenir i millorar la fauna i la flora i connectar més l'entorn urbà amb la natura.

Viladecans és un municipi ric en diversitat biològica, en especial als extrems del terme municipal: d'una banda, les maresmes del delta del riu i, de l'altra, els boscos de la muntanya. El nucli urbà, enmig d'ambdós, té també un paper important per mantenir la biodiversitat i aquest és, precisament, l'objectiu del Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana.

La iniciativa estableix accions com, per exemple, plantar arbustos a alguns trams de torrents i la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç, afegir més arbustos als parcs i jardins amb la finalitat de fer espais més atractius per a la fauna, eliminar espècies invasores i instal·lar caixes-niu per a ocells en arbres o edificis i refugis per a petits mamífers en altres indrets. També es crearà una bassa per a amfibis al Parc de la Marina i passos per a esquirols entre els parcs forestals i el bosc.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí