Viladecans aprova un pla per fomentar la biodiversitat urbana

El document estableix accions per mantenir i millorar la fauna i flora
Font: Aj. Viladecans
22/04/2010

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar el passat 25 de març el Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana, per mantenir i millorar la fauna i la flora i connectar més l'entorn urbà amb la natura.

Viladecans és un municipi ric en diversitat biològica, en especial als extrems del terme municipal: d'una banda, les maresmes del delta del riu i, de l'altra, els boscos de la muntanya. El nucli urbà, enmig d'ambdós, té també un paper important per mantenir la biodiversitat i aquest és, precisament, l'objectiu del Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana.

La iniciativa estableix accions com, per exemple, plantar arbustos a alguns trams de torrents i la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç, afegir més arbustos als parcs i jardins amb la finalitat de fer espais més atractius per a la fauna, eliminar espècies invasores i instal·lar caixes-niu per a ocells en arbres o edificis i refugis per a petits mamífers en altres indrets. També es crearà una bassa per a amfibis al Parc de la Marina i passos per a esquirols entre els parcs forestals i el bosc.

Relacionats

Notícia
La Casa de les Abelles del parc de Mas Ratés a Viladecans esdevindrà complementària a l'esmentat projecte del Bee Happy, amb un equipament destinat a oferir un espai de museu sobre les abelles i la seva importància a escala ecològica.
Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Notícia
El consorci Vilawatt ja és una realitat

Vilawatt informació obre les seves portes amb l'objectiu d'ajudar a la ciutadania de Viladecans a entendre millor la seva factura de llum i de gas. Ho fa per mitjà d'un servei d'assessorament energètic.

Butlletí