Viladecans aprova un pla per fomentar la biodiversitat urbana

El document estableix accions per mantenir i millorar la fauna i flora
Font: Aj. Viladecans
22/04/2010

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar el passat 25 de març el Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana, per mantenir i millorar la fauna i la flora i connectar més l'entorn urbà amb la natura.

Viladecans és un municipi ric en diversitat biològica, en especial als extrems del terme municipal: d'una banda, les maresmes del delta del riu i, de l'altra, els boscos de la muntanya. El nucli urbà, enmig d'ambdós, té també un paper important per mantenir la biodiversitat i aquest és, precisament, l'objectiu del Pla d'Acció per a la Conservació i Foment de la Biodiversitat Urbana.

La iniciativa estableix accions com, per exemple, plantar arbustos a alguns trams de torrents i la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç, afegir més arbustos als parcs i jardins amb la finalitat de fer espais més atractius per a la fauna, eliminar espècies invasores i instal·lar caixes-niu per a ocells en arbres o edificis i refugis per a petits mamífers en altres indrets. També es crearà una bassa per a amfibis al Parc de la Marina i passos per a esquirols entre els parcs forestals i el bosc.

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Article

L’ús creixent del plàstic és insostenible per al planeta perquè aquest material té un procés de degradació lentíssim. L'Ajuntament de Viladecans proposa reduir l'ús de plàstic per les festes nadalenques.

Butlletí