Vila-real acull el V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat

14/11/2016 - 09:25

Vila-real ha estat l'escenari els dies 11, 12 i 13 de novembre del V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat, un esdeveniment que ha reunit diferents organismes i institucions relacionats amb l'educació ambiental i el desenvolupament sostenible i que enguany es desenvolupa sota el títol Movent consciències: de l’emoció a l’acció.

 

Entre els participants, organitzadors i col·laboradors es troben la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural; la Societat Valenciana d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible; la Universitat Jaume I, la Diputació, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Fundació Caixa Rural i l'Ajuntament de Vila-real.

La iniciativa s'organitza com una trobada per a tractar d'implicar el professorat, així com els tècnics mediambientals i les persones interessades en la cerca de la sostenibilitat a través d'activitats com tallers, taules-debat, visites, eixides de camp i conferencies marc, com la que oferirà el professor i exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza aquest divendres 11, a les 18.30 hores en la Fundació Caixa Rural, sota el títol Agenda 2030: una nova oportunitat per al desenvolupament.

El dissabte 12, s'oferiren al llarg de tot el dia diverses xarrades sobre desenvolupament sostenible, ètica ambiental o el paper de les ONG mediambientals, a les quals seguiran una taula redona sobre ciutats sostenibles i diverses tertúlies simultànies sobre educació, alimentació sostenible i xarxes escolars per a la sostenibilitat. La sessió finalitzarà amb diversos tallers sobre l'abordatge de qüestions ecosocials en els centres escolars, l'engegada d'un hort ecològic o les estratègies per a educar en sostenibilitat.

Les activitats canviaren d'ubicació el diumenge, quan el paratge del Termet acullí un itinerari en la senda botànica i una visita al assut del riu Millars; activitats per a conservar la biodiversitat, i una trobada d'equipaments i serveis d'educació ambiental. A les 12.45 hores es realitzà la cloenda del simposi en el CEA el Termet. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La campanya pel reciclatge ‘Desplastifica’t’és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat.

Butlletí