Vies verdes de Girona, premi a la millor iniciativa exemplar europea del 2011

Font: Consorci Vies Verdes de Girona
09/09/2011
L'Associació Europea de Vies Verdes (AEVV) ha guardonat les vies verdes de Girona amb el 1r Premi de la categoria "Iniciatives Exemplars" pel projecte Descobrint els secrets de les vies verdes, una iniciativa desenvolupada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona en els darrers quatre anys, amb l'objectiu de convertir aquest eix de comunicació en un eix d'interpretació del territori.

L'AEVV ha considerat que la candidatura gironina és una "acció innovadora amb gran impacte de difusió i promoció de les vies verdes de Girona com un recurs per descobrir el valor cultural i natural de la zona".

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, i el gerent del Consorci, Emili Mató, van assistir a la cerimònia oficial de lliurament que va tenir lloc aquest 8 de setembre al vespre a Épinal - Vosges (França), i va guardonar un total de vuit vies verdes de Catalunya, França, Irlanda, Regne Unit, Itàlia i Espanya com a referència de les millors pràctiques d'Europa. Els responsables de l'AEVV van anunciar que en total s'havien rebut 20 candidatures "excepcionals", de 10 països, per a les dues categories convocades: "Iniciatives Exemplars" i "Excel·lència". En aquest sentit, el jurat va destacar que les candidatures del 2011 havien superat en qualitat les d'edicions anteriors, i hi va afegir un Premi Especial del Jurat i un segon Tercer Premi.

Amb el projecte "Els secrets de les vies verdes de Girona" s'han implantat 25 rutes complementàries entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, amb la col·locació de plafons i tòtems informatius, senyals direccionals, l'edició de tres guies de mà, àlbums per acolorir, postals, rutes electròniques de descàrrega gratuïta al web, i amb centres d'interpretació del territori. La informació es dóna sempre en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

El Premi Europeu de Vies Verdes es convoca des de l'any 2003, en edicions bianuals. Des d'aleshores, les vies verdes de Girona han estat guardonades en tres ocasions: el 2003 van obtenir el segon premi d'excel·lència; el 2007, una menció especial en la categoria "Mobilitat" per la implantació de bicicletes adaptades a la ruta, i enguany aconsegueixen el primer lloc en la categoria "Iniciatives Exemplars", premi que confirma la qualitat de les rutes i dels projectes implantats.

AdjuntMida
Image icon Foto: Diputació de Girona105.08 KB

Relacionats

Butlletí