Vielha e Mijaran tindrà horts urbans d’ús veïnal per a 2021

19/07/2021 - 12:19

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran treballa amb els serveis tècnics la redacció del projecte per al desenvolupament d’horts urbans amb l’objectiu de destinar sòls municipals als veïns i veïnes que vulguin sembrar les seves pròpies verdures, fruites i hortalisses.

Aquest projecte suposaria la construcció d’uns 60 o 70 horts urbans d’uns 70m3 amb zones d’aparcament i de pícnic, que estarien disponibles per a la ciutadania que no disposa de finques. Aquesta activitat es duu a terme davant la necessitat d’implementar l’autoconsum, amb una agricultura sostenible, i com a resposta a l’alta demanda que ha rebut el consistori per part de la gent durant els últims anys. Està previst que el projecte estigui en funcionament en 2021.


“Aquesta iniciativa dels horts urbans que durem a terme des de l’Ajuntament pretén fomentar l’autoconsum i donar resposta a una demanda que en els últims anys arribava a l’Ajuntament per part de la ciutadania”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “és una mesura amb caràcter ambiental, participatiu i social, tenint en compte que molta gent que no disposa de finques podrà treballar la terra com sempre s’ha fet en el municipi”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Notícia

Aquesta actuació forma part d'un projecte més ampli que recollirà les propostes resultants del procés participatiu en què van col·laborar més de 5.000 colomencs i colomenques per concretar un acord sobre el Pla d'Usos de Parc.

Butlletí