Vic valora positivament la campanya d'orgànica realitzada en els darrers mesos

La finalitat de la campanya era millorar la qualitat i la quantitat d'orgànica recollida a la ciutat i, a la vegada, incentivar l'autocompostatge
Font: Aj. Vic
25/07/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Vic valora molt positivament i d'èxit la campanya d'orgànica que s'ha impulsat des de l'ajuntament els darrers mesos, i que pretenia millorar la qualitat i la quantitat d'orgànica recollida a la ciutat i també incentivar l'autocompostatge a casa. 

Pel que fa a la millora de la orgànica s'han repartit  3.600 cubells airejats, que redueixen les males olors i els sucs que genera aquests residus a casa, 108.000 bosses compostables i 7.200 bosses de ràfia per al multiproducte i el vidre. Aquest material es va distribuir a través dels 11 punts informatius que estaven repartits en diverses zones de la ciutat de Vic durant els dies de campanya. L'afluència de ciutadans per a recollir el cubell va ser d'una mitjana de més de 320 persones per dia. Remarcar, que en aquests moments s'està realitzant una enquesta amb una mostra de 500 usuaris per a conèixer el grau de satisfacció de l'ús del nou cubell. 

Un altre dels indicadors a tenir present és que en el mes de juny les tones recollides de la fracció orgànica han crescut un 12 % respecte al juny de l'any passat i, d'altra banda, els resultats durant el primer semestre de l'any,  la recollida d'orgànica ha incrementat en un 4.68 %.  Aquesta dada és positiva, ja que, a la vegada, també està relacionada directament a una reducció de les tones de rebuig (un 12 % menys). 

Bona acollida del compostatge
Pel que fa al compostatge, essent la primera vegada que es promou a Vic, la resposta del públic ha estat positiva. En les dues sessions de formació es van repartir 62 compostadors i en els pròxims mesos s'hi acabaran d'incorporar set nous usuaris fins arribar als 70.  Després del primer mes de funcionament dels compostadors s'han realitzat 50 visites de seguiment que han detectat que els usuari ho estan fent adequadament.  El pròxim mes de novembre es farà una segona visita als compostaires, i serà el moment en que segurament ja podran començar a treure'n compost. 
Davant la valoració positiva de la campanya i conscienciació ciutadana, el consistori ha decidit impulsar de nou la campanya i totes aquelles persones que vulguin nous cubells es podran dirigir a la deixalleria fixa o la deixalleria mòbil. També, i fins que s'acabin les existències, aquells que ja tenen el cubell i vulguin més bosses compostables, l'ajuntament els regalarà un altre paquet de 15 bosses si es dirigeixen a la deixalleria mòbil. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte sorgeix del programa EIT Urban Mobility, impulsat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea, i que a Vic es treballa a través d’un grup local

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Butlletí