Vic va acollir el II Fòrum de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de la ciutat

Font: osonainforma.cat
06/03/2015

Aquest 5 de març, prop de 80 alumnes de primària i secundària de diferents escoles de Vic van participar al II Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de la ciutat, acompanyats per una vintena de mestres, celebrat a l'Escola de Música de Vic.

Durant el fòrum, tothom va treballar la temàtica dels residus i de la recollida selectiva que actualment es fa a la ciutat. Per grups, els alumnes van poder conèixer quina és la realitat dels residus que es generen a la ciutat i quina hauria de ser. A partir d'aquí els assistents van buscar quins eren els motius pels quals molta gent no recicla i es van buscar possibles solucions i respostes per combatre aquesta situació. Finalment van elaborar un petit vídeo o espot amb la seva proposta per millorar la recollida selectiva. (Els vídeos es poden visualitzar aquí.)

Per la seva part, els mestres que van participar a la trobada van escenificar un petit judici amb arguments a favor i en contra de la recollida selectiva, per tal d'acabar generant propostes de millora entre tots.

La participació  va ser molt activa i van sortir propostes molt interessants. Al finalitzar la jornada, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic, Josep Rafús, va dirigir unes paraules als assistents, animant-los a fer realitat una millor recollida selectiva dels residus a Vic i agraint-los el seu esforç i participació.

El Fòrum és un espai de trobada de nois i noies de diferents centres que treballen el tema de la sostenibilitat i el medi ambient a través d'un projecte propi i que formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Vic. Es realitza cada 2 anys.

L'activitat va comptar amb la col·laboració dels alumnes de la casa d'oficis de l'Ajuntament de Vic, en concret de dinamització sociocultural i de cuina. Aquests darrers han elaborat un esmorzar saludable i totalment lliure de residus.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Fotografia: Ajuntament de Vic145.09 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí