Vic restaura la font de Ferro de la Guixa

La font de Ferro és a la vora del recorregut ambiental del Méder que va des de Vic fins a la Riera, i esdevé un element més del seu atractiu
Font: Ajuntament de Vic
20/05/2010

Dins d'un projecte de recuperació de totes les fonts naturals del terme municipal, la regidoria de Medi Ambient de Vic ha restaurat la font de Ferro. Aquest indret, un espai fresc i recollit que havia estat molt utilitzat pels ciutadans, es troba proper al recorregut ambiental del Méder

Els treballs han consistit en netejar tot l'espai pel què fa la vegetació; s'han eliminat els arbres morts i s'han plantat d'altres; s'ha reconstruït l'escala d'accés; s'ha col·locat una barana de fusta; s'ha senyalitzat adequadament, etc. En aquest procés de restauració  s'han reaprofitat els troncs dels arbres tallats per construir les escales i a la vegada s'han utilitzat materials de la zona per construir un banc de fusta.

La recuperació de la Font de Ferro, gràcies al Pla d'Ocupació de Medi Ambient, permetrà doncs que la ciutadania en torne a gaudir d'aquest indret, al mateix temps que es fa un pas més en la recuperació complerta de l'itinerari ambiental al voltant del Méder, que ha estat fa poc restaurat.

 

Notícies relacionades:

La restauració del bosc de ribera a l'entorn del Méder permet recuperar una zona d'interès ecològic

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí