Vic regalarà 5.000 cubells airejats per a fomentar el reciclatge de la matèria orgànica

El municipi també oferirà un taller de compostatge casolà
Font: Aj. Vic
17/04/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Vic ha iniciat una campanya per a la millora de la recollida selectiva a la ciutat, concretament de la fracció orgànica. Aquesta nova campanya posa a l'abast dels vigatans i vigatanes que ho sol·licitin un nou cubell airejat per a la matèria orgànica i la possibilitat de fer compostatge a partir de l'orgànica per aquelles persones que disposin d'hort o de jardí. 

Amb aquesta campanya, Vic pretén millorar els resultats en la recollida d'orgànica, que representa un 14,74% del total de residus generats recollits selectivament al municipi. Tot i que les dades de recollida selectiva són més altes que la mitjana catalana, que se situa en el 7,02%, l'orgànica representa un 40% del total que genera una família, amb la qual cosa aquesta dada de reciclatge "hauria d'augmentar", segons la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal. La regidora també ha explicat que aquesta campanya pretén millorar la recollida "tot sensibilitzant la ciutadania i evitant que a l'orgànica s'hi pugin trobar impropis, és a dir, matèria de rebuig que no és orgànica". A més a més, "els cubells airejats fan que el reciclatge de l'orgànica sigui menys desagradable", ha explicat la regidora.

El compostatge casolà, en segona fase
En aquest sentit, la campanya per millorar el percentatge de reciclatge d'orgànica a Vic es farà en dues fases: primer es regalaran 5.000 cubells airejats i 75.000 bosses compostables, així com 5.000 imans de nevera que expliquen què pot anar a la fracció orgànica i què no. En una segona fase es promourà el compostatge casolà, que s'introduirà com a novetat a la ciutat i anirà adreçat a aquelles persones que tinguin jardí o bé hort a casa. Abans, però, els interessats hauran de realitzar un taller de compostatge. Un cop realitzat, se'ls lliurarà un compostador de 420 litres i es farà un acompanyament i seguiment del compostatge un cop instal·lat a casa durant 5 mesos. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Article

El Consell Comarcal d’Osona activa una campanya per mirar de paliar els efectes de la sequera actual i dels propers mesos.

Butlletí