Vic engega el projecte “Seguim els rius”

Font: Ajuntament de Vic
24/03/2011 - 00:00

Els darrers anys l'Ajuntament de Vic ha realitzat diverses actuacions de recuperació del bosc de ribera de les ribes dels rius Gurri i Méder. Aprofitant aquestes actuacions de recuperació dels rius i el programa educatiu de medi ambient que es porta a terme des de la regidoria de medi ambient amb les escoles de la ciutat, s'ha creat el projecte 'Seguim els Rius'. Aquest projecte consisteix en que cada escola de la ciutat ha escollit un tram de riu diferent i en fa un 'apadrinament'. Això permet que les escoles desenvolupin un conjunt d'activitats i accions educatives del seu currículum en el tram que hagin escollit; facin sortides per conèixer el medi, el seu estat ecològic, la seva evolució, i un seguiment amb els seus alumnes. També hi poden desenvolupar tasques de neteja i recuperació d'hàbitats degradats, de recuperació de la memòria històrica dels usos de l'aigua i del riu, i tot allò que tingui relació amb el riu.

Els resultats de cada exploració o activitat es posaran en comú entre les escoles a través d'un blog on podran comparar les dades dels diferents trams que porta cada escola.

La regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal ha explicat que de moment ja hi ha 8 escoles que hi participen en diferents tram del Méder i del Gurri, i precisament avui s'ha pogut veure com l'Escola del Guillem de Montrodon feia el seu treball el tram recentment restaurat.

Cal subratllar que la darrera actuació finalitzada ha estat la recuperació del riu Gurri a la zona del pont del Bruguer. Es tracta d'un tram de 750 m, que estava molt deteriorat per la presència d'horts urbans i de moltes espècies vegetals forànies i introduïdes que impedien el correcte desenvolupament del la vegetació autòctona pròpia de les riberes. Aquesta zona inclou diversos elements de patrimoni especialment singulars com el pont d'en Bruguer, el pont de Ferro i la font del Cantarell.

L'actuació ha permès, a més millorar i ordenar la senyalització existent, recuperar la font i potenciar les visuals dels dos ponts, fent que tot l'espai hagi guanyat sensiblement en qualitat paisatgística i d'ecosistema. Aquestes obres de millora han tingut un cost de 220.000 € i han estat totalment finançada pels FEIL, així ho ha afirmat la regidora.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte guanyador dels pressupostos participatius a la zona del Merma permet instal·lar 60 plaques que produiran l’energia elèctrica necessària per consumir al centre educatiu i injectar-ne a la xarxa en cas d’excedent.

Acte
17/02/2022 - 10:00
Recinte Firal el Sucre de Vic
Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Butlletí