Vic endega un servei de recollida de joguines electròniques a les escoles

La campanya consta de contenidors especials situats als centres i materials didàctics per treballar-los a l'aula
Font: Aj. Vic
02/12/2009

Vuit escoles de Vic s'han adherit a la campanya promoguda per l'ajuntament per a la recollida i reciclatge de joguines electròniques, que no poden llançar-se als contenidors de rebuig i s'han de tractar de manera especial. Dins del programa d'educació mediambiental adreçat a les escoles, la campanya es materialitza en uns contenidors especials que es situaran a les escoles i una explicació a les aules de com s'han de tractar aquestes joguines. La intenció és ampliar la conscienciació sobre el reciclatge i els residus especials que ja es treballa a les escoles. 

La campanya, que ha entrat en funcionament aquest 1 de desembre i s'allargarà fins el 22 de gener, implica que el consistori posa els mitjans tècnics de recollida i "són els delegats i delegades de cada curs els que expliquen la campanya a les aules", segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal.

Les escoles adherides a la campanya treballaran amb els seus alumnes a les aules la problemàtica d'aquests residus mitjançant unes fitxes didàctiques, vídeos i altres materials, informaran a les famílies de la campanya i recolliran  aquestes joguines en els contenidors específics que ha subministrat la Fundació ECOTIC, que es cuida de gestionar aquests residus. L'ajuntament passarà a buidar els contenidors mentre duri la campanya i els portarà a la deixalleria perquè siguin correctament gestionats. 

Les escoles que s'han adherit a la campanya són: 

- L'Escorial 
- CEIP Sentfores 
- CEIP Andersen 
- Sagrat Cor 
- Sant Miquel 
- CEIP Guillem de Monrodon 
- IES Jaume Callís 
- CEIP Joaquim Salarich 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí