Vic endega un servei de recollida de joguines electròniques a les escoles

La campanya consta de contenidors especials situats als centres i materials didàctics per treballar-los a l'aula
Font: Aj. Vic
02/12/2009 - 00:00

Vuit escoles de Vic s'han adherit a la campanya promoguda per l'ajuntament per a la recollida i reciclatge de joguines electròniques, que no poden llançar-se als contenidors de rebuig i s'han de tractar de manera especial. Dins del programa d'educació mediambiental adreçat a les escoles, la campanya es materialitza en uns contenidors especials que es situaran a les escoles i una explicació a les aules de com s'han de tractar aquestes joguines. La intenció és ampliar la conscienciació sobre el reciclatge i els residus especials que ja es treballa a les escoles. 

La campanya, que ha entrat en funcionament aquest 1 de desembre i s'allargarà fins el 22 de gener, implica que el consistori posa els mitjans tècnics de recollida i "són els delegats i delegades de cada curs els que expliquen la campanya a les aules", segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal.

Les escoles adherides a la campanya treballaran amb els seus alumnes a les aules la problemàtica d'aquests residus mitjançant unes fitxes didàctiques, vídeos i altres materials, informaran a les famílies de la campanya i recolliran  aquestes joguines en els contenidors específics que ha subministrat la Fundació ECOTIC, que es cuida de gestionar aquests residus. L'ajuntament passarà a buidar els contenidors mentre duri la campanya i els portarà a la deixalleria perquè siguin correctament gestionats. 

Les escoles que s'han adherit a la campanya són: 

- L'Escorial 
- CEIP Sentfores 
- CEIP Andersen 
- Sagrat Cor 
- Sant Miquel 
- CEIP Guillem de Monrodon 
- IES Jaume Callís 
- CEIP Joaquim Salarich 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vic comença el procés participatiu per definir el futur de les Riberes de Vic, un projecte iniciat durant l’anterior mandat amb l’objectiu de renaturalitzar les zones fluvials dels rius Mèder i Gurri al seu pas pel nucli urbà de la ciutat de Vic.

Article

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament. Aplicant els consells següents, podem arribar a reduir un 30% el consum d’aigua a les llars.

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Butlletí