Vic endega un servei de recollida de joguines electròniques a les escoles

La campanya consta de contenidors especials situats als centres i materials didàctics per treballar-los a l'aula
Font: Aj. Vic
02/12/2009

Vuit escoles de Vic s'han adherit a la campanya promoguda per l'ajuntament per a la recollida i reciclatge de joguines electròniques, que no poden llançar-se als contenidors de rebuig i s'han de tractar de manera especial. Dins del programa d'educació mediambiental adreçat a les escoles, la campanya es materialitza en uns contenidors especials que es situaran a les escoles i una explicació a les aules de com s'han de tractar aquestes joguines. La intenció és ampliar la conscienciació sobre el reciclatge i els residus especials que ja es treballa a les escoles. 

La campanya, que ha entrat en funcionament aquest 1 de desembre i s'allargarà fins el 22 de gener, implica que el consistori posa els mitjans tècnics de recollida i "són els delegats i delegades de cada curs els que expliquen la campanya a les aules", segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal.

Les escoles adherides a la campanya treballaran amb els seus alumnes a les aules la problemàtica d'aquests residus mitjançant unes fitxes didàctiques, vídeos i altres materials, informaran a les famílies de la campanya i recolliran  aquestes joguines en els contenidors específics que ha subministrat la Fundació ECOTIC, que es cuida de gestionar aquests residus. L'ajuntament passarà a buidar els contenidors mentre duri la campanya i els portarà a la deixalleria perquè siguin correctament gestionats. 

Les escoles que s'han adherit a la campanya són: 

- L'Escorial 
- CEIP Sentfores 
- CEIP Andersen 
- Sagrat Cor 
- Sant Miquel 
- CEIP Guillem de Monrodon 
- IES Jaume Callís 
- CEIP Joaquim Salarich 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí