Vic celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Font: Ajuntament de Vic
23/11/2014

Del 22 al 30 de novembre, se celebra la 6a Setmana Europea de Prevenció de Residus. L'objectiu d’aquesta iniciativa és organitzar arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i un any més Vic hi participa mitjançant l’organització de diverses activitats.

El proper dimarts, dia 25 tindrà lloc el ‘5è Mercat d’Intercanvi’ entre escoles al recinte firal el Sucre. L’activitat es portarà a terme de 10.00 h a 12.00 h i consisteix en un mercat d’intercanvi on hi participen prop de 350 nens i nenes de 3er o 4art de primària de les diferents escoles de la ciutat. Aquest mercat implica que els infants poden intercanviar objectes que porten (3 o 4) i que ja no necessiten, per d’altres que porten els seus companys. D’aquesta manera es reutilitzen i es dóna una segona vida als materials.
Recordem que l’any passat, aquesta activitat va guanyar el 1er Premi Europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius.
El mateix dimarts, dia 25, es farà un taller de cuina ‘Aprofito el que em sobra’, al Centre Cívic Montseny, d’11.00 h a 13.00 h, en el qual es donaran consells i receptes pràctiques per aprofitar aquells aliments que tenim a casa, a la nevera, i que encara es poden consumir, però que no se sap què fer-ne. Així, s’aprofiten uns aliments que en altres circumstàncies es llençarien a les deixalles. Amb aquest taller es pretén reduir el
malbaratament alimentari. El taller és gratuït, però cal inscripció prèvia enviant un
correu a ccmontseny@vic.cat o bé presencialment al mateix Centre Cívic.

Aquest diumenge 23, s'ha celebrat el 'Mercat de les 3R' a l’escola Andersen, organitzat per l’AMPA del mateix centre, un mercat de segona mà, on s'ha pogut trobar tot tipus d’articles a bon preu, molts d’ells relacionats amb els nens i nenes.

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí