Vacarisses dobla la recollida d’oli domèstic usat

Font: Ajuntament de Vacarisses
24/02/2011

L'any 2009 l'Ajuntament de Vacarisses signava el conveni de col·laboració amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, pel Servei de Recollida d'Oli Domèstic Usat. Des que es va posar en funcionament, el juliol de 2009, s'ha més que doblat la quantitat d'oli recollit per al reciclatge: en els 6 mesos de funcionament de 2009 se'n va recollir 147kg; en tot el 2010, 563kg. Això només en els dos contenidors específics de recollida d'oli, situats en dos punts separats del terme, l'un a La Fàbrica i l'altre davant de l'escola Font de l'Orpina. A més, cal sumar-hi els prop de 1.500 litres recollits durant l'any 2010 a la Deixalleria Municipal i a les diferents parades de la Deixalleria mòbil.

Els resultats més que satisfactoris han fet que s'hagi decidit ampliar un any més el conveni de recollida, per tal de continuar treballant per la consolidació del reciclatge de l'oli domèstic usat. La regidora de Medi Ambient, Meritxell Ricart, s'ha mostrat molt agraïda per la col·laboració ciutadana "per esforçar-se en la recollida selectiva de residus i, sobretot, en el cas de l'oli, tenint en compte que és altament contaminant". Precisament, un dels motius per participar de la prova pilot és apropar els punts de recollida i facilitar el reciclatge selectiu d'aquest tipus de residu.

La prova pilot s'amplia un any més a Vacarisses, una iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que ha rebut també el suport de l'Agència Catalana de Residus, per aquest projecte.

Relacionats

Notícia

Amb l’objectiu de continuar augmentant l’estalvi energètic de l’Ajuntament de Vacarisses, s’ha licitat una segona fase de substitució d’enllumenat per tecnologia LED.

Acte
Notícia

S’han substituït 445 punts de llum, la potència s’ha reduït en un 58% i es preveu un estalvi econòmic de 15.504 euros anuals. Tenint en compte els bons resultats assolits, l’Ajuntament de Vacarisses continuarà executant aquest tipus d’intervencions en l’enllumenat públic.

Butlletí