Uns materials didàctics fomenten l'ús sostenible de l'aigua

Aquests recursos han estat editats per l'Obra Social de Caixa Catalunya i Unescocat
Redacció
24/03/2009 - 00:00

L'Obra Social de Caixa Catalunya i El Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat han posat a disposició dels centres educatius de primària i secundària de Catalunya tot un seguit de recursos adreçats a les escoles per fomentar l'ús sostenible de l'aigua.

D'una banda, s'han editat dues col·leccions de pòsters sota el nom l'Aigua al segle XXI que s'acompanyen de materials didàctics i que es basen en els informes de les Nacions Unides sobre el desenvolupament dels recursos hídrics al món. El material es troba disponible al web www.postersaigua.cat, i proposa diverses activitats innovadores i interactives. Amb la col·laboració de l'ajuntament de Barcelona, aquest recurs també està disponible en format d'exposició per als centres educatius o entitats que ho sol·licitin.

Un segon element que forma part d'aquest programa és "El joc del Somni de l'aigua", un DVD que conté el documental "El Somni de l'Aigua" i un joc interactiu semblant al joc de l'oca perquè els alumnes aprenguin i reflexionin sobre els continguts del documental de manera amena i divertida. Aquest recurs s'ha posat recentment a disposició dels centres educatius catalans. Tant el documental com el joc es troben disponibles en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). El documental "El somni de l'aigua" ha estat realitzat pel Programa de les Nacions Unides d'Avaluació dels Recursos Hídrics en col·laboració amb Expo Saragossa, produït per Bausan Films i dirigit per Albert Solé, que ha estat guardonat recentment amb un Premi Goya. Unescocat i l'Obra Social Caixa Catalunya l'han traduït al català.

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí