Una webcam permet veure les evolucions dels pollets de falcó al niu de la Sagrada Familia

Les quatre cries van néixer el passat 8 d'abril
Redacció
16/04/2009

Els quatre pollets de falcó del niu instal·lat al Campanar de Sant Bartomeu, a la Façana de la Passió de la Sagrada Familia, van néixer el passat dimecres 8 d'abril. Les cries, d'uns 5 centímetres aproximadament, acabades de néixer, seran alimentades fins d'aquí uns 25 dies de bec a bec pels seus progenitors, especialment la femella, amb ocells caçats al vol. Posteriorment ja podran alimentar-se per si sols.

Pel què fa al plomatge, al llarg dels propers dies, els falconets canviaran el seu primer plomissol per un de més blanquinós i espès, fins a despuntar les primeres plomes a partir del 20è dia. El plomatge jove que desenvolupin els durarà tot un any, quan renovin les plomes per canviar cap al plomatge adult.

A partir del 35-40è dia aproximadament, les cries emprendran els primers vols: primer ho faran els mascles, més lleugers i més atrevits, i després les femelles. Per poder distingir si les cries de falcó són mascles o femelles caldrà esperar encara un mes més. El període d'estada de les cries al niu s'allarga de 35 a 40 dies.

Podeu seguir tot el procés de creixement a través de la webcam instal·lada al niu.

Relacionats

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí