Una nova planta de reciclatge recuperarà el 100% de les làmines de plàstic i alumini

Font: Efe Verde
29/08/2011
La nova planta Clean que les empreses StoraEnso i Alucha inauguraran la setmana que ve a Castellbisbal (Barcelona) permetrà reciclar 30.000 tones anuals de tetrabrics, i serà pionera en la recuperació del cent per cent de les làmines de plàstic i alumini d'aquest tipus d'envasos
Una planta de residus, que s'inaugura la setmana que ve a Castellbisbal, tractarà el 100% de les làmines de plàstic i alumini dels tetrabrics. Segons han informat les companyies aquesta nova tecnologia permet donar resposta al greu problema ambiental del reciclatge de les làmines de plàstic-alumini dels tetrabriks, que fins ara no podien ser recuperats en la seva totalitat, permetent recuperar aquests materials per separat.

Això comportarà, afegeixen per mitjà d'un comunicat, un estalvi d'aigua per a les fàbriques de paper i d'emissions de CO2 a l'atmosfera, dos factors essencials si es té en compte que a Europa s'utilitzen anualment més d'un milió de tones de tetrabriks per a begudes i sucs lactis.

Segons ha informat l'empresa, la planta, on s'han invertit prop de vuit milions d'euros, i en la qual treballarà una plantilla de quinze persones, serà inaugurada pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Reconeixement europeu
El projecte Clean va obtenir el passat mes de juny amb el reconeixement "The Best of the best", del programa Life-Environment al Parlament de Brussel·les, per la seva innovació i rellevància ambiental.

El procés, basat en piròlisi, es basa en la recollida del residu de les làmines de plàstic alumini, que són introduïdes en una càmera de calor que fa que el plàstic es transformi en gas calent, mentre que l'alumini queda llest per a la seva reutilització, mentre que el gas calent s'extreu i es procesa. El canvi de temperatura provoca que part del gas es mantingui com a tal i la resta passi a ser oli líquid.

L'alumini que queda a la càmera es transforma en flocs que són refredats i comprimits en briquetes per ser venudes a la indústria de l'alumini i convertir-les directament i de nou en matèria primera.
D'aquesta manera es tanca el cicle de vida d'aquests materials, especialment l'alumini que podrà ser reutilitzat en la fabricació de cotxes, avions, perfils de finestres o una altra vegada en tetrabrics de cartró.

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Butlletí