Una gran R formada per 200 petits, dóna el tret de sortida a la campanya Moviment R a Sant Boi

Font: Ajuntament de Sant Boi
03/03/2011 - 00:00

Aquest 1 de març, més de 200 infants i joves del Baix Llobregat han format una gran R a la plaça de Catalunya de Sant Boi en l'acte que ha donat la sortida al municipi a la campanya de prevenció i gestió dels residus de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient Moviment R amb l'objectiu de promoure la filosofia de reduir, reutilitzar i reciclar (les tres R) els residus. L'activitat formava part de la primera de les deu trobades del I Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

En la trobada han participat 200 persones en representació del professorat i l'alumnat de 54 dels 70 centres escolars del Baix Llobregat i l'Hospitalet que formen part de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. Al matí, Can Massallera ha acollit l'intercanvi d'experiències per mitjà de grups de treball i taules rodones. L'acte va ser inaugurat per la directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Olga Adroher i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch.

A la tarda, els centres educatius participants han donat a conèixer públicament les seves bones pràctiques i han convidat la ciutadania a explicar-ne les seves. L'activitat ha acabat amb la creació d'una R gegant formada per alumnes, professorat i ciutadania en general. 

Una xarxa de xarxes
La XESC és una xarxa de xarxes de centres educatius que desenvolupen programes d'educació per a la sostenibilitat. Es va constituir oficialment l'abril de l'any passat, però té la seva llavor fa més de 10 anys quan la Generalitat, a través del Programa escoles verdes, i diferents ajuntaments, a través d'Agendes 21 escolars o Programes d'educació ambiental, van començar a impulsar programes d'educació per a la sostenibilitat adreçats a centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa. Actualment, 850 centres educatius d'arreu de Catalunya formen part de la XESC, 70 dels quals són del Baix Llobregat i L'Hospitalet i 16, de Sant Boi.

Relacionats

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Butlletí