Una exposició sobre el canvi climàtic recorre Catalunya amb motiu de la Cimera de Copenhaguen

La mostra ha estat elaborada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea
Font: DMAH
18/09/2009

Quins són els efectes del canvi climàtic? Què està fent la Unió Europea per protegir el planeta? Què podem fer nosaltres, com a ciutadans, per ajudar a reduir emissions, consumir menys recursos i viure de manera més sostenible? Aquestes són algunes de les preguntes que troben resposta en una exposició de la Comissió Europea sobre el canvi climàtic i l'eficiència energètica, que s'ha inaugurat aquesta setmana a Barcelona. La mostra s'està exhibint simultàniament en diverses ciutats d'Europa amb motiu de la Cimera Mundial sobre Canvi Climàtic que tindrà lloc aquest mes de desembre a Copenhaguen. A Catalunya, l'exposició té el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Secretaria per a la UE de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona, en el marc de la iniciativa Europa-Direct de la Comissió Europea. El mes de novembre, l'exposició coincidirà amb la darrera reunió de líders mundials prèvia a la Cimera de Copenhaguen, que tindrà lloc a Barcelona.

L'exposició, que s'ha inaugurat a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, consta de disset panells explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la UE en la lluita contra el canvi climàtic de cara a la propera cimera de l'ONU a Copenhaguen. També es presenten, de manera didàctica, diferents contribucions que cada ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos. La mostra romandrà fins al 2 d'octubre en aquesta facultat.

D'aquí a finals d'any, l'exposició es podrà veure a la Universitat Autònoma de Barcelona, al Palau Robert i als ajuntaments de Tarragona i Lleida. L'exposició està elaborada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i s'ha traduït a més d'una vintena de llengües, entre elles el català.

Cimera prèvia a Barcelona
La inauguració de la mostra al Palau Robert, on estarà instal·lada en un envelat al jardí del 2 al 13 de novembre, coincidirà amb la celebració a Barcelona de la darrera sessió negociadora prèvia a la Cimera sobre Canvi Climàtic de Copenhaguen. En aquesta Cimera s'espera que la comunitat internacional arribi a un acord sobre els compromisos de reducció d'emissions per a l'etapa post-Kyoto, fins al 2020. La Unió Europea ha assumit un paper de lideratge en la lluita contra el canvi climàtic i s'ha compromès a reduir un 20% les emissions respecte del 1990, com també a reduir un 20% el consum energètic i augmentar el percentatge que prové de fonts renovables. Aquests són uns compromisos acordats pels 27 estats membres i per als quals ja s'està treballant. Però, a més, la Unió Europea s'ha mostrat disposada a augmentar aquests compromisos fins al 30% de reducció de les emissions si en la Cimera de Copenhaguen els països desenvolupats arriben a un acord global sobre aquest objectiu. 

--
Notícies relacionades:
Barcelona, seu de la trobada prèvia a la cimera mundial sobre canvi climàtic de Copenhaguen

Relacionats

Acte
08/11/2019 - 17:00
Porta principal Restaurant Sopa
Acte
22/10/2019 - 17:30
Parc de la Trinitat Vella
Acte
14/12/2019 - 10:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí