Una cabina de control mesura la qualitat de l’aire a Viladecans

La cabina forma part de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya
Font: Aj. Viladecans
18/08/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Viladecans disposa des de fa unes setmanes d'un aparell de mesura que controla la qualitat de l'aire de la ciutat. La cabina es troba instal·lada a l'edifici d'Atrium i forma part de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, gestionada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Aquest equip captura periòdicament una mostra per mesurar la concentració o nivell d'immissió d'un determinat contaminant, com ara monòxid de carboni, diòxid de sofre, òxid de nitrogen, ozó, partícules en suspensió, plom i benzè. L'aparell realitza una anàlisi de forma automàtica i en temps real, de manera que els augments de contaminació es poden detectar instantàniament i els resultats són transmesos directament al centre receptor de dades, la qual cosa permet una actuació ràpida en cas que sigui necessari.

Una de les substàncies que mesura, i que és important seguir en aquesta època de l'any, és la concentració d'ozó, que pot accentuar-se amb les onades de calor, amb temperatures elevades i  fortes radiacions solars.

Les dades de qualitat de l'aire de Viladecans es poden consultar a la web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Enllaç: Consulta en línia les dades de qualitat de l'aire

Relacionats

Article

El portal mostra de manera atractiva les dades de consum dels equipaments municipals.

Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Article

L’ús creixent del plàstic és insostenible per al planeta perquè aquest material té un procés de degradació lentíssim. L'Ajuntament de Viladecans proposa reduir l'ús de plàstic per les festes nadalenques.

Butlletí