Una cabina de control mesura la qualitat de l’aire a Viladecans

La cabina forma part de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya
Font: Aj. Viladecans
18/08/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Viladecans disposa des de fa unes setmanes d'un aparell de mesura que controla la qualitat de l'aire de la ciutat. La cabina es troba instal·lada a l'edifici d'Atrium i forma part de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, gestionada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Aquest equip captura periòdicament una mostra per mesurar la concentració o nivell d'immissió d'un determinat contaminant, com ara monòxid de carboni, diòxid de sofre, òxid de nitrogen, ozó, partícules en suspensió, plom i benzè. L'aparell realitza una anàlisi de forma automàtica i en temps real, de manera que els augments de contaminació es poden detectar instantàniament i els resultats són transmesos directament al centre receptor de dades, la qual cosa permet una actuació ràpida en cas que sigui necessari.

Una de les substàncies que mesura, i que és important seguir en aquesta època de l'any, és la concentració d'ozó, que pot accentuar-se amb les onades de calor, amb temperatures elevades i  fortes radiacions solars.

Les dades de qualitat de l'aire de Viladecans es poden consultar a la web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Enllaç: Consulta en línia les dades de qualitat de l'aire

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí