Una bossa feta de moqueta usada. Premi valor sostenible dels premis GIDI de Girona

Sostenible.cat

12/03/2011
El jurat va haver dʼescollir entre un total de 75 projectes que han optat enguany a la segona convocatòria dels premis GIDI, impulsats per lʼAssociació del Disseny de Girona. El veredicte del jurat es va donar a conèixer ahir divendres al vespre a lʼAntic Casino de Girona, en un acte que va acollir nombrosos representants del món del disseny gironí.

Una bossa feta de moqueta usada durant diverses fires va ser la guanyadora en la categoria de Valor Sostenible. La bossa, dʼuna sola peça i sense cap element extern (ni metàl·lic ni de plàstic) ha estat ideada per lʼempresa MaamProject. La moqueta es treu de la fira, es neteja, es troquela i està llesta per a la seva comercialització. Aquesta tasca, a més, la fan interns de diversos centres penitenciaris, donant relleu al valor social i sostenible de la proposta.

Lʼempresa Calma de Vilamalla ha estat la guanyadora en la categoria de Valor Innovador, amb la proposta Gat, una cadira dʼuna sola peça. Pel que fa al Valor Social, la guanyadora ha estat la proposta dʼStimulo, que ha reunit diferents artesans de Llinars del Vallès per crear un banc de fusta i ferro. Una de les grans sorpreses ha estat el producte presentat per lʼempresa gironina Lagares, amb el seu projecte WC in. Es tracta dʼuna peça de WC que busca tres conceptes bàsics: màxima higiene, mínim consum d'aigua i integració en qualsevol espai. Concebut dins d'una caixa de dimensions reduïdes, el sanitari queda completament ocult a la vista quan no està en funcionament. D'aquesta manera, s'aconsegueix un major aprofitament de l'espai a la cambra del bany. Només en passar la mà, el sanitari apareix.

El premiat en la categoria de Valor Comunicatiu ha estat lʼagència Nifava de Banyoles, amb el disseny creat per al Festival de Jazz de Girona. Precisament Nifava i Stimulo també van ser guardonats en la primera edició dels premis GiDi.

El president de lʼAssociació de Disseny de Girona, Quim Gudayol, ha destacat el gran nombre de propostes presentades (un 25% més que en la passada edició), fet que demostra que aquests premis caminen cap a la consolidació. Entre els preseleccionats, hi havia 12 dissenys de l'àmbit de la sostenibilitat. Tots els preseleccionats són projectes relacionats amb les comarques de Girona i distribuïts al mercat espanyol o internacional entre 2007 i 2010.

 En aquesta edició dels premis GiDI sʼha volgut fer un incís especial per fomentar la participació de projectes, productes o serveis amb caràcter de millora social. Així, la Fundació Autisme Mas Casadevall (un projecte de treball i assistència per a persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA)) va servir un càtering, mentre que el Projecte Xevi (una ONG de la Bisbal que treballa en projectes al Senegal) va atendre la barra. Amb la música de Butona de fons (una formació olotina), es va establir el clima ideal per a intercanviar experiències entre els participants. A més, estudiants en pràctiques de lʼERAM (Escola de Realització Audiovisual Multimèdia de Girona) van enregistrar tot lʼacte.

Els membres del Jurat que han participat en aquesta primera edició dels premis han estat: Narcís Bartina, degà del Col·legi dʼEnginyers Tècnics Industrials de Girona i president de lʼÀrea dʼEnergia, Innovació i Noves Tecnologies de la Cambra de Comerç de Girona; Antoni Arola, dissenyador industrial; Sara Pedrosa, especialista en Comunicació i Màrqueting; Blai Puig, dissenyador dʼespais culturals i efímers i assessor dʼaccions comercials; Manel Gravalós, dissenyador gràfic i naturalista i Quim Gudayol, dissenyador industrial i president del GiDi.

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
29/11/2019
BCD Barcelona Centre de Disseny

Butlletí