Un reial decret blindarà les zones de baixes emissions després de la sentència del TSJC

Font: Betevé

13/05/2022 - 15:21

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos"

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic recollirà en un reial decret “els requisits mínims” que han de complir les zones de baixes emissions (ZBE), després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la de Barcelona. Aquest reial decret servirà per evitar problemes nous a l’hora de fixar aquests espais la constitució obligatòria dels quals recull la Llei de canvi climàtic per a les poblacions de més de 50.000 habitants a partir del 2023, que en el seu moment ja va elaborar unes directrius, publicades el 18 de novembre, “per tal que puguin utilitzar-se com a guia perquè les entitats locals puguin dissenyar i implantar aquestes àrees”.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

Per tal de conscienciar la població d’aquesta qüestió, la Comissió de Salut i Medi Ambient de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha impulsat una acció que ha consistit en la instal·lació d’uns grans plafons situats als diferents vestíbuls de l’hospital en què es pot veure una silueta humana acompanyada dels 17 tipus de malalties que causa la contaminació als diferents òrgans i sistemes.

Butlletí