Un reial decret blindarà les zones de baixes emissions després de la sentència del TSJC

Font: Betevé

13/05/2022 - 15:21

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos"

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic recollirà en un reial decret “els requisits mínims” que han de complir les zones de baixes emissions (ZBE), després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la de Barcelona. Aquest reial decret servirà per evitar problemes nous a l’hora de fixar aquests espais la constitució obligatòria dels quals recull la Llei de canvi climàtic per a les poblacions de més de 50.000 habitants a partir del 2023, que en el seu moment ja va elaborar unes directrius, publicades el 18 de novembre, “per tal que puguin utilitzar-se com a guia perquè les entitats locals puguin dissenyar i implantar aquestes àrees”.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Salvador Rueda assegura que s'estalviarien 1.700 milions d'euros anuals en despesa sanitària i critica que el model municipal no són superilles, sinó eixos verds.

Article

La proposta del 30DEB és: Pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Notícia

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

Butlletí