Un projecte de neteja de boscos de l'Ajuntament de Querol rep el Premi Iniciativa Medi Ambient 2014

Font: Diputació de Tarragona
23/01/2015 - 00:00
El guardo atorgat per la Diputació de Tarragona, té com a objectiu potenciar el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona.

Un projecte sobre neteja de sotabosc mitjançant ramats de cabres: "Iniciativa d'introducció d'un ramat de cabres pel manteniment de les franges de baixa combustibilitat per a la prevenció d'incendis forestals, Montagut i la Plana d'Ancosa, Querol, Alt Camp" ha guanyat el X Premi Iniciativa Medi Ambient, convocat per la Diputació de Tarragona. El guardo té com a objectiu potenciar el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, està dotat amb 3.000 euros.

A més de la seva gran aportació per prevenir grans incendis forestals, el projecte premiat pretén dinamitzar un entorn rural amb escasses expectatives de continuïtat i creixement mitjançant la silvopastura, contribuint així a la fixació de la població en el medi rural, des d'una perspectiva d'implicació pedagògica, cultural i laboral a nivell local.

D'altra banda, es tracta d'un projecte de referència per a altres entitats, atesa la seva incidència sobre la prevenció d'incendis forestals, les oportunitats que facilita a joves pastors i l'estalvi econòmic que representa el pasturatge del sotabosc respecte els treballs fets manualment o amb maquinària.

També s'ha concedit una menció honorífica del premi a l'Ajuntament de la Canonja pel projecte "Pla de gestió del Mur Verd de la Canonja". El Mur Verd sorgeix d'una cessió de la gran indústria per crear una zona verda, amb l'objectiu de constituir una barrera psicològica, visual i acústica entre els nuclis poblacionals i aquestes indústries.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon rubi-bosc.jpg56.41 KB

Relacionats

Notícia

La iniciativa instal·larà punts informatius a diferents zones de la ciutat

Notícia

L’Ajuntament de Valls engega la campanya “Reomple’m” per promoure la reducció de residus

Butlletí