Un miler d'alumnes participen a la festa del programa Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina

Els alumnes coneixeran de primera mà l'espai natural que els envolta
Font: DiBa
02/03/2010

Des d'avui dimarts i fins dijous dia 4 de març, un total de 1.077 alumnes de 34 escoles dels municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Tiana participaran al programa escolar de la campanya Viu el Parc 2010 del parc de la Serralada de Marina, que enguany arriba a la seva novena edició amb el programa dirigit a l'alumnat de cinquè de les escoles que pertanyen al parc.

Durant els mesos de gener i febrer va tenir lloc la primera fase del programa, consistent en un joc a l'aula amb el qual els escolars prenen consciència de la conveniència de preservar els espais naturals que els envolten i la manera de contribuir a la seva conservació amb alguns hàbits de conducta. La segona fase consisteix en una festa escolar que té lloc pels volts del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on els alumnes coneixen de primera mà l'espai natural que els envolta.

Aquesta jornada consistirà en una roda d'activitats que començarà amb jocs amb material reciclat a càrrec de Guixot de 8. La festa continuarà amb la realització d'un itinerari conduït per un guia de natura que els mostrarà la flora i la fauna de la zona. Seguidament, al Racó de l'artista, els alumnes plasmaran en un suport d'acetat i amb els colors primaris les sensacions d'un dia a la natura. Per acabar intentaran esbrinar les Paraules del Parc que s'amaguen dins d'una graella de mots encreuats. Un cop acabada la roda d'activitats i després d'un temps lliure per dinar i relaxar-se, tots alumnes i els seus professors seran convidats a un espectacle final a la tarda per acabar la jornada.

La campanya Viu el Parc va néixer l'any 1992 amb l'objectiu de dinamitzar, preservar i divulgar el patrimoni natural i cultural de la Xarxa de Parcs Naturals. Després de 17 anys, continua la seva tasca amb tres línies de treball: activitats als municipis del parc, actes centrals de tipus familiar en espais destacats dels parcs i programes escolars adreçats a l'alumnat de primària.

Relacionats

Acte
04/06/2020 - 18:00
Activitat Virtual
Acte
23/01/2020 - 09:00
La Sala - Espai Francesca Bonnemaison Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona
Acte
08/11/2019 - 17:00
Porta principal Restaurant Sopa

Butlletí