Un gran àpat per acabar amb el malbaratament

Font: Ajuntament de Barcelona
14/06/2016 - 09:06

El FAD fest, la festa del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), que aquest any ha estat batejat com a Assaig General, ha tornat a Barcelona amb un objectiu molt clar: acabar amb el malbaratament d’aliments.

Pastanagues potser una mica deformades, enciams amb gust excel·lent però amb les fulles una mica caigudes, naps, raves de colors vius, pomes i peres, algunes carabasses de formes curioses i una infinitat de verdures, hortalisses i fruites cultivades en horts urbans o rescatades de ser llençades als contenidors d’alguna gran superfície.

El colofó d’aquesta festa celebrada l'11 de juny, l’objectiu final de tot plegat, ha estat el gran dinar col·lectiu i totalment gratuït que s’ha cuinat gràcies a uns 150 voluntaris i que s’ha fet íntegrament amb aliments rescatats i sostenibles. El gran àpat ha tingut un èxit tan gran que s’han hagut de fer dos torns per a poder donar menjar a tothom qui s’hi ha apuntat.

A més, el gran dinar ha estat acompanyat d’activitats de tota mena. Rere el museu del disseny, a la plaça de les Glòries, un gran nombre de carpes han cobert del sol a centenars de visitants. En una d’elles, un taller per aprendre a cultivar un hort urbà; a la següent: com fer tinta vegetal. En una altra parada prenem consciència de que 30.000 famílies de tot l’estat passen gana, i una mica més enllà aprenem a deshidratar menjar 100% vegetarià.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí