Un gran àpat per acabar amb el malbaratament

Font: Ajuntament de Barcelona
14/06/2016 - 09:06

El FAD fest, la festa del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), que aquest any ha estat batejat com a Assaig General, ha tornat a Barcelona amb un objectiu molt clar: acabar amb el malbaratament d’aliments.

Pastanagues potser una mica deformades, enciams amb gust excel·lent però amb les fulles una mica caigudes, naps, raves de colors vius, pomes i peres, algunes carabasses de formes curioses i una infinitat de verdures, hortalisses i fruites cultivades en horts urbans o rescatades de ser llençades als contenidors d’alguna gran superfície.

El colofó d’aquesta festa celebrada l'11 de juny, l’objectiu final de tot plegat, ha estat el gran dinar col·lectiu i totalment gratuït que s’ha cuinat gràcies a uns 150 voluntaris i que s’ha fet íntegrament amb aliments rescatats i sostenibles. El gran àpat ha tingut un èxit tan gran que s’han hagut de fer dos torns per a poder donar menjar a tothom qui s’hi ha apuntat.

A més, el gran dinar ha estat acompanyat d’activitats de tota mena. Rere el museu del disseny, a la plaça de les Glòries, un gran nombre de carpes han cobert del sol a centenars de visitants. En una d’elles, un taller per aprendre a cultivar un hort urbà; a la següent: com fer tinta vegetal. En una altra parada prenem consciència de que 30.000 famílies de tot l’estat passen gana, i una mica més enllà aprenem a deshidratar menjar 100% vegetarià.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
09/05/2019
Disseny Hub Barcelona
Notícia
Entrarà en vigor el maig del 2020 i els ciutadans pagaran entre 27 i 51 € l’any

L’Ajuntament de Barcelona implantarà l’any que ve una taxa per la recollida de residus que, en un futur, premiarà els domicilis que reciclin més. D’entrada, la taxa serà igual per a tota la ciutat, entre 27 i 51 € l’any per llar, i anirà inclosa dins el rebut de l’aigua, en què ara ja se’n paga també una pel tractament de residus. El preu de sortida de la taxa es marcarà segons el consum d’aigua de cada domicili.

Notícia

La recollida selectiva es va posar en marxa a la xarxa de Metro com a prova pilot a les estacions de Catalunya, Paral·lel, Passeig de Gràcia i Universitat l’any 2010. Ara es dóna un nou impuls a la recollida selectiva al Metro afegint-hi aquestes tres noves estacions en prova. Les parades de Fontana, Lesseps i Valldaura de la L3 disposaran de contenidors selectius a partir d’aquest dilluns 25 de novembre.

Butlletí