Un gran àpat per acabar amb el malbaratament

Font: Ajuntament de Barcelona
14/06/2016 - 09:06

El FAD fest, la festa del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), que aquest any ha estat batejat com a Assaig General, ha tornat a Barcelona amb un objectiu molt clar: acabar amb el malbaratament d’aliments.

Pastanagues potser una mica deformades, enciams amb gust excel·lent però amb les fulles una mica caigudes, naps, raves de colors vius, pomes i peres, algunes carabasses de formes curioses i una infinitat de verdures, hortalisses i fruites cultivades en horts urbans o rescatades de ser llençades als contenidors d’alguna gran superfície.

El colofó d’aquesta festa celebrada l'11 de juny, l’objectiu final de tot plegat, ha estat el gran dinar col·lectiu i totalment gratuït que s’ha cuinat gràcies a uns 150 voluntaris i que s’ha fet íntegrament amb aliments rescatats i sostenibles. El gran àpat ha tingut un èxit tan gran que s’han hagut de fer dos torns per a poder donar menjar a tothom qui s’hi ha apuntat.

A més, el gran dinar ha estat acompanyat d’activitats de tota mena. Rere el museu del disseny, a la plaça de les Glòries, un gran nombre de carpes han cobert del sol a centenars de visitants. En una d’elles, un taller per aprendre a cultivar un hort urbà; a la següent: com fer tinta vegetal. En una altra parada prenem consciència de que 30.000 famílies de tot l’estat passen gana, i una mica més enllà aprenem a deshidratar menjar 100% vegetarià.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Article

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Butlletí