Un gran àpat per acabar amb el malbaratament

Font: Ajuntament de Barcelona
14/06/2016 - 09:06

El FAD fest, la festa del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), que aquest any ha estat batejat com a Assaig General, ha tornat a Barcelona amb un objectiu molt clar: acabar amb el malbaratament d’aliments.

Pastanagues potser una mica deformades, enciams amb gust excel·lent però amb les fulles una mica caigudes, naps, raves de colors vius, pomes i peres, algunes carabasses de formes curioses i una infinitat de verdures, hortalisses i fruites cultivades en horts urbans o rescatades de ser llençades als contenidors d’alguna gran superfície.

El colofó d’aquesta festa celebrada l'11 de juny, l’objectiu final de tot plegat, ha estat el gran dinar col·lectiu i totalment gratuït que s’ha cuinat gràcies a uns 150 voluntaris i que s’ha fet íntegrament amb aliments rescatats i sostenibles. El gran àpat ha tingut un èxit tan gran que s’han hagut de fer dos torns per a poder donar menjar a tothom qui s’hi ha apuntat.

A més, el gran dinar ha estat acompanyat d’activitats de tota mena. Rere el museu del disseny, a la plaça de les Glòries, un gran nombre de carpes han cobert del sol a centenars de visitants. En una d’elles, un taller per aprendre a cultivar un hort urbà; a la següent: com fer tinta vegetal. En una altra parada prenem consciència de que 30.000 famílies de tot l’estat passen gana, i una mica més enllà aprenem a deshidratar menjar 100% vegetarià.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la nova taxa de residus, concebuda per incentivar la recollida selectiva i abaratir el cost de la gestió de les escombraries i l’impacte mediambiental que genera. Amb la nova taxa, prop de tres quartes parts de les llars de la ciutat pagaran mensualment entre 2 i 4 euros extres a la factura de l’aigua. N’estaran exemptes prop de 12.500 llars en situació de vulnerabilitat, i les persones usuàries dels punts verds fixos o mòbils es podran beneficiar de reduccions de fins al 14%.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Butlletí