Un estudi de Vic guanya el prestigiós Red Dot amb una urna que es fa arbre

Està feta de cartró i cel·lulosa biodegradables i a dins de l'urna s'hi pot plantar una llavor

Font: TV3

19/04/2017 - 11:56

L'estudi de Vic Grocs Estudi Creatiu ha guanyat el premi de disseny Red Dot amb el projecte "The Tree Remembers" ("l'arbre recorda"). Es tracta d'una urna funerària que es transforma en un arbre.

L'urna està feta de cartró i cel·lulosa biodegradables i a dins de l'urna s'hi diposita una llavor. S'enterra, acaba desapareixent i hi creix un arbre.

La idea de les dues dissenyadores, Laura Malagarriga i Carla Basagaña era dissenyar una urna que fos ecològica i sense gaire impacte sobre la natura.

El fet que sigui de cartró reciclable n'abarateix els costos, estalvia l'empaquetat i espai d'emmagatzematge.

A més, defensen la idea que després de la mort es genera una nova vida amb un arbre que serveix de record.

El Red Dot és un dels guardons de disseny més importants del món. Fa més de 60 anys any que s'entreguen. Hi competeixen anualment més de 15.000 projectes d'arreu.

La gala de lliurament del premi serà el 3 de juliol a Essen, a Alemanya. Després, l'urna passarà a formar part de la col·lecció del museu Red Dot a Zollverein, on es recullen els projectes premiats.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Fotografia: Marta Amat /Rezero

Fotografia: Marta Amat /Rezero

En aquest 2021, Rezero ha volgut de nou visibilitzar les iniciatives que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable. Una feina, a vegades poc fomentada i visibilitzada, però amb un important impacte tan social com mediambiental.

Butlletí