Un estiu que comença amb energia sostenible

Les activitats de la Setmana de l'Energia Sostenible 2012 segueixen durant el mes de juliol, amb exposicions, tallers, xerrades i jocs
Diputació de Barcelona
08/07/2012 - 00:00

El juny finalitza amb energia, sempre aprenent
En motiu de la celebració de la Setmana de l'Energia Sostenible 2012, EUSEW 2012, que va tenir lloc la setmana del 18 al 22 de juny, encara hi ha diversos ajuntaments de les comarques de Barcelona que organitzen activitats ciutadanes que segueixen les directrius del Pacte d'alcaldes sobre comunicació i sensibilització i que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Alguns d'aquests municipis han estat l'Estany i Sant Joan Despí. El primer ha comptat amb l'exposició "Gradua't en energia" i el segon amb la mostra "Actuem amb energia", a més d'acollir tallers sobre la lectura del rebut de la llum.

Per altra banda, als municipis d'Arenys de Mar i Santa Perpètua de Mogoda s'han pogut veure els documentals "DIE4", que explica com aconseguir un estalvi energètic en els propers 30 anys; i "Road No taken", sobre la història d'unes plaques solars fotovoltaiques a la Casa Blanca.

Els nens i nenes també han pogut gaudir d'aprendre sobre energia participant en el taller "Juguem amb energia", que s'ha desenvolupat en els municipis de Canyelles, Canet de Mar, Sant Fruitós de Bages, Rubí, Montmeló o a la Mancomunitat d'Òdena, on també organitzen gimcanes per als casals d'estiu.

El juliol comença jugant, actuant i graduant-nos amb energia
Durant la primera setmana de juliol, els municipis de Barberà del Vallès, Sant Llorenç d'Hortons, Sabadell, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Maria de Palautordera, el Masnou i Cardedeu, han organitzat activitats a l'entorn de la 8a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa d'actes molt variat i que s'emmarquen en la celebració de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a tothom.

Les activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques apropen els principis de l'estalvi i l'eficiència energètiques a tots els consumidors. Aquestes iniciatives compten amb el suport dels recursos de sensibilització de la Diputació de Barcelona.

Un primer recurs són les exposicions. Durant tota la setmana s'ha pogut visitar la mostra Gradua't en energia al municipi de Barberà del VallèsActuem amb energia a Sant Llorenç d'Hortons.

Un altre recurs també han estat els documents sobre energia, canvi climàtic i medi ambient, que es podran veure al llarg de tot el mes de juliol. Concretament,  Sabadell ofereix un Cicle de Cinema amb Energia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

I en tercer lloc, una activitat per tota la família, especialment nens i nenes: el taller "Juguem amb Energia" que s'ha instal·lat a Sant Andreu de Llavaneres, Santa Maria de Palautordera, el Masnou i Cardedeu.

 

Totes aquestes activitats formen part de l'oferta de recursos comunicatius que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels municipis signants del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, en el marc de la Setmana Europea d'Energia Sostenible 2012

Més informació a l'especial Campanya d'estalvi i eficiència energètica en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012.

I si vols conèixer les emissions de CO2 associades al teu dia a dia, consulta la Calculadora que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels ciutadans.

Més informació:
https://www.facebook.com/euenergyweek
http://twitter.com/#!/search/EUSEW12
http://twitter.com/#!/search/EnergiaSostenible

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon EUSEW 201212.49 KB

Relacionats

Acte
18/05/2023 - 18:30
Auditori del museu de la ciència del Cosmocaixa
Article

Està ubicada a Can Comamala i ofereix assessorament a particulars i empreses per transformar immobles perquè siguin més eficients energèticament.

Butlletí