Un Dia Mundial del Reciclatge que arrenca amb iniciatives 2.0 i de sensibilització ciutadana

Redacció
17/05/2012 - 00:00

Coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge (17 de maig), la ciutat de Barcelona es mobilitza amb diverses iniciatives que incentiven la participació i sensibilització ciutadana, amb una potent vessant tecnològica

Des de Barcelona s’aposta per la innovació i la tecnologia en la millora ambiental de la ciutat
Barcelona presenta dues iniciatives basades en el foment del reciclatge i les noves tecnologies. D’una banda s’inicia la Marató BCN Apps Jam: Recicla! (que tindrà lloc el 21 de juny); i de l’altra banda, es presenta el conte El descobriment de l’Ona, per apropar la problemàtica dels residus als més petits.

La marató BCN Apps Jam: Recicla! convida al disseny d'aplicacions de mòbil que promoguin, mitjançant el joc, un millor reciclatge dels residus a la ciutat de Barcelona
La marató BCN es desenvoluparà en 10 hores. Temps que ha de ser suficient per dissenyar aplicacions que vagin més enllà del joc, i que impulsin a l'usuari a millorar el seu reciclatge en el dia a dia. Aquesta marató d'idees tecnològiques amb vessant ambiental se celebrarà el dia 21 de juny a la Seu de Barcelona Digital Centre tecnològic, on es valoraran les propostes i es donaran dos premis, de 5.000 i 3.000 euros respectivament. Per accedir a més informació, i concretament, a les bases de la convocatòria es pot visitar la pàgina web: www.bcnappsjam.com.

Què fa una girafa quan es troba amb un tap de plàstic en el contenidor equivocat?
L'Ona és una girafa que en trobar-se un residu on no tocava comença una investigació per trobar respostes, recorrent els carrers, places i mercats de la ciutat de Barcelona; i mentre, aprèn i comparteix tot allò que descobreix amb els més petits. El conte El descobriment de l'Ona, amb il·lustracions de Roser Capdevila, està disponible a la web de la ciutat de Barcelona (www.bcn.cat) des del 18 de maig.

El Moviment R presenta el primer 'graffiti net' de Catalunya
El dijous 17, també en motiu del Dia Mundial del Reciclatge, el Moviment R presenta el
making off d’un “graffiti net” que s'ha creat al Parc Fluvial del Besòs (Sant Adrià del Besòs) . Aquesta acció presenta un “Art net i polit”. En comptes de pintar el mur amb aerosol, el graffiti del Moviment R, que ocupa 1'50x20 metres de mur del parc fluvial, neteja la brutícia de la paret mitjançant una tècnica de medis mecànics (raspalls d'acer). Els precursors directes d’aquest tipus de “graffiti” són els artstes Paul Curts (a.k.a. Moose) i Alexandre Osario.

El Dia Mundial del Reciclatge, la revista Opcions es renova
Coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge, la revista Opcions, especialitzada en consum conscient i transformador, celebra el seu desè aniversari i aprofita per presentar la nova Opcions, amb una edició renovada, redissenyada i adaptada a la realitat actual de crisi econòmica.

Per saber-ne més sobre tot el que ha passat el Dia Mundial del Reciclatge, es pot seguir el hastag #yoreciclo, promogut des de l'Associació de Ciències Ambientals, per tal de trobar dades, consells i aportacions personals sobre la situació i perspectives del reciclatge.

AdjuntMida
Image icon Font: Barcelona apps Jam11.6 KB

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí