Un cicle de jornade analitza les polítiques ambientals, socials i econòmiques en l'abastament d'aigua

Font: Diputació de Barcelona
25/02/2016 - 17:43

La Xarxa, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya han organitzar la primera sessió d'un cicle de quatre jornades sobre fonaments en la gestió local del cicle de l'aigua.

Amb l'objectiu d'introduir qüestions ambientals, socials i econòmiques en el servei local d'abastament d'aigua, s'ha organitzat la jornada adreçada a responsables municipals i tècnics vinculats per tractar les diversos aspectes sobre el servei d'abastament d'aigua als municipis catalans. La jornada ha estat inaugurada pel diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Valentí Junyent.

En aquesta jornada, la primera d'un cicle sobre Fonaments de la gestió local del cicle de l'aigua, hi ha participat Jordi Molist, cap de l'Àrea d'Abastament d'Aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua, i Gabriel Borràs, de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic, sobre els plans vigents en la planificació local del servei d'abastament, especialment pel que fa referència al canvi climàtic així com en escenaris futurs.

La jornada s'ha completat amb una ponència a càrrec de Joan Gaya, enginyer industrial i expert en gestió de l'aigua, sobre les polítiques locals del servei d'abastament d'aigua.

Les properes jornades d'aquest cicle tindran lloc el 2 de març, dedicada a la gestió del servei local d'abastament d'aigua, el 21 d'abril, centrada en els aspectes socials i econòmics del servei d'abastament i el 19 de maig, amb una sessió dedicada a l'aprofitament local de recursos hídrics no convencionals.

Documentació de la jornada

Categories: 

Relacionats

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Notícia

En el marc de la campanya ‘Per un Delta Net’, el concurs s’adreça a alumnes d’entre primer i sisè de primària de les escoles de l’àmbit del Delta de l’Ebre. L’objectiu és apropar-los la problemàtica de la brossa marina i el seu impacte en entorns naturals com el Delta. Es podran enviar propostes fins al 18 de desembre, i els 12 premiats s’enduran ‘El llibre del mar’ i un kit amb 8 productes reutilitzables.

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar un centenar de plaques en alguns embornals de la ciutat amb el missatge “Aquí comença el mar, no hi llencis res”. Amb aquesta campanya, el consistori vol evitar comportaments incívics i que es llencin residus que van a parar al mar.

Butlletí