Un catamarà de WWF arriba a Sitges per promoure les energies renovables

Font: Ajuntament de Sitges
07/09/2011 - 00:00
Un catamarà de 14 metres d'eslora arriba a Sitges com a protagonista de la campanya itinerant de WWF de divulgació, formació i sensibilització, "Renowatio, mou-te amb el sol". Durant 1.000 milles, i des del passat 15 de juliol, el vaixell ha viatjat impulsat exclusivament per energia solar. La campanya aposta per les energies renovables com una de les solucions al canvi climàtic.

L'objectiu és també explicar conceptes relacionats amb aquest tipus d'energies i traslladar als ciutadans la realitat actual.

El vaixell va amarrar dilluns a la nit al Port d'Aiguadolç de Sitges i s'ha instal·lat també un punt informatiu al Passeig de la Ribera davant la platja de La Fragata on es poden veure prototips renovables.

El punt d'informació orientat als més petits ofereix tallers d'experiments per a descobrir les energies renovables i exposicions de joguines per donar a conèixer de forma senzilla els avantatges de les fonts netes. Per al públic adult, es presenten demostracions amb forns solars de WWF, es construeixen aerogeneradors en miniatura i xerrades, entre altres propostes. A més, tots els participants podran optar a ocupar una plaça per navegar en el catamarà, equipat amb 65 m2 de plaques solars.

El Punt Informatiu se situarà avui dimecres, 7 de setembre, de 19 a 24 hores, al Passeig Marítim, i demà dijous dia 8 de 10 a 15 hores es podrà visitar de nou davant la platja de La Fragata.

El WWF Solar ha recalat als ports de nou de les localitats turístiques més importants de la costa mediterrània i finalitzarà la seva aventura aquest mes de setembre a Barcelona. 

Municipis: 

Relacionats

Acte
02/08/2020 - 10:00
09/08/2020 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar, Sitges
Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Butlletí