Un any dessalinitzant aigua al Prat

Dotze mesos després de posar-se en marxa la planta de tractament es cobreix de plaques solars per produir electricitat
22/07/2010 - 00:00

La planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat, propietat de l'empresa Aigües Ter Llobregat i sent la més gran d'Europa destinada a l'abastament domèstic, ha complert el seu primer any de funcionament. La planta, amb un capacitat de 60 metres cúbics, ha treballat només entre el 10% i el 50% de les seves possibilitats perquè s'ha primat la utilització d'aigua dels embassaments i de les aigües subterrànies, en què aquest any hi ha molt bones reserves, segons ha informat el Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

L'aportació d'aigua procedent de la dessalinitzadora, juntament amb les millores tecnològiques de les dues grans plantes de tractament d'aigua potable al riu Llobregat, a Abrera i a Sant Joan Despí, tots dos també al Baix Llobregat, han permès millorar la qualitat de l'aigua a la zona centre i sud de la xarxa Aigües Ter Llobregat i també una millora del gust.

A més, s'està finalitzant la instal·lació de plaques fotovoltaiques a totes les cobertes de la planta, que permetran implementar una potència de 1.300 quilowatts. El cost d'aquesta millora és de 4,6 milions d'euros i permetrà col·locar les plaques a una superfície de 15.000 metres quadrats. Es preveu la seva posada en funcionament d'aquestes plaques el mes de setembre d'aquest any.

La dessalinitzadora del Llobregat va guanyar el premi Global Water Awards 2010 com la millor planta d'aquestes característiques del planeta.

Relacionats

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí