Torrelles s’adhereix al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat
08/01/2016 - 00:00
L'Ajuntament atendrà les sol·licituds dels veïns que no puguin fer front al pagament dels subministres i en valorarà la situació per evitar-ne els tall.

L'Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha estat el darrer en adherir-se al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica, que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'objectiu d'evitar els talls en els subministraments energètics i d'aigua per falta de recursos econòmics. El projecte té un pressupost de 5 milions d'euros i s'acabarà quan s'hagi esgotat la quantitat destinada.

D'aquesta manera, el mateix consistori torrellenc podrà atendre els veïns que no puguin fer front al pagament de les factures d'electricitat, aigua o gas, valorarà la seva situació i avisarà a les companyies corresponents sobre la resolució definitiva. En els casos aprovats, serà el mateix Ajuntament el que efectuï el pagament de les factures de subministres en un període inferior a 30 dies.

Per poder adherir-se al programa, cal complir algun dels tres requisits: tenir més de 60 anys i gaudir de la pensió mínima de jubilació, la incapacitat permanent, la viduïtat, el Seguro obligatorio de vejez e invalidez, la pensió no contributiva de jubilació o la pensió no contributiva d'invalidesa; que tots els membres de la unitat familiar es trobin en situació d'atur, o no superar els ingressos bruts anuals establerts pel Govern per accedir al bo social.

Relacionats

Article
Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic a Sant Vicenç dels Horts

Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article
Amb el suport del programa Renovables 2030

Viladecans projecta 20 instal·lacions fotovoltaiques i la renovació d’un miler de punts de llum amb un ajut d’1,1 milions d’euros de Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Butlletí