Torrelles s’adhereix al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat
08/01/2016
L'Ajuntament atendrà les sol·licituds dels veïns que no puguin fer front al pagament dels subministres i en valorarà la situació per evitar-ne els tall.

L'Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha estat el darrer en adherir-se al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica, que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'objectiu d'evitar els talls en els subministraments energètics i d'aigua per falta de recursos econòmics. El projecte té un pressupost de 5 milions d'euros i s'acabarà quan s'hagi esgotat la quantitat destinada.

D'aquesta manera, el mateix consistori torrellenc podrà atendre els veïns que no puguin fer front al pagament de les factures d'electricitat, aigua o gas, valorarà la seva situació i avisarà a les companyies corresponents sobre la resolució definitiva. En els casos aprovats, serà el mateix Ajuntament el que efectuï el pagament de les factures de subministres en un període inferior a 30 dies.

Per poder adherir-se al programa, cal complir algun dels tres requisits: tenir més de 60 anys i gaudir de la pensió mínima de jubilació, la incapacitat permanent, la viduïtat, el Seguro obligatorio de vejez e invalidez, la pensió no contributiva de jubilació o la pensió no contributiva d'invalidesa; que tots els membres de la unitat familiar es trobin en situació d'atur, o no superar els ingressos bruts anuals establerts pel Govern per accedir al bo social.

Relacionats

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Butlletí