Torrelles i el Parc Agrari del Baix Llobregat col·laboren per potenciar l’activitat agrícola

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat
30/05/2016 - 17:22

L’Ajuntament de Torrelles ha renovat un any més el conveni que té amb el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, per desenvolupar l’activitat i el territori agrari del municipi.

S’amplia un any més l’acord pel qual el consorci del parc promociona les cireres torrellenques. D’acord amb el conveni, les empreses agrícoles torrellenques podran utilitzar l’identificador “Producte Fresc del Parc Agrari”, i el parc es compromet a promocionar les cireres de Torrelles dins les seves campanyes habituals.

A més, el Parc Agrari oferirà assessorament al consistori sobre la creació d’un mercat de pagès, criteris urbanístics i de gestió de l’espai agrari i li donarà suport en l’elaboració del Pla estratègic per a l’agricultura del municipi.

L’Ajuntament de Torrelles, per la seva banda, facilitarà la informació necessària al parc Agrari i li facilitarà el contacte amb les empreses agrícoles. La bossa de terres del parc i el banc de terres de Torrelles intercanviaran les seves demandes. 

La cirera de Torrelles

La renovació de l'acord coincideix amb la 36a edició de la Festa de la Cirera de Torrelles. Des de l’any 1980, cada primer cap de setmana de juny Torrelles organitza una de les festes més importants de l’any al poble que, inicialment, estava destinada a celebrar el final de la collita de cireres. La Festa de la Cirera s’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista a la cirera: l’Exposició de Cireres, el Mercat de la Cirera i la Fira d’Artesans. I és organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat amb la col·laboració dels pagesos i entitats locals.

Tot i que la festa està centrada en la cirera, Torrelles aprofita per donar a conèixer l’artesania de Catalunya mitjançant la Fira d’Artesans, on es poden trobar articles d’artesania diversa i productes típics de la gastronomia catalana, de la producció local i d’altres indrets, elaborats amb mètodes tradicionals. Una iniciativa per promoure els productes de qualitat i proximitat. I des de l’any 2007, celebra la Ruta Gastronòmica amb la idea de potenciar la vessant culinària del producte local per excel·lència: la cirera.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Han començat obres de millora en el sistema de captació i distribució d’aigua dels horts municipals a El Prat de Llobregat. L’objectiu és millorar l'eficiència de la xarxa, l’impacte ambiental de l’equipament i reduir en gran mesura el consum d’aigua potable.

Notícia

Les escoles Sant Josep, Sant Vicenç, La Immaculada, Joan Juncadella, La Vinyala i Sant Jordi participen en el projecte Governança Escoles Sostenibles (GES), amb què l’alumnat coneix la importància de la recollida selectiva de residus i el valor de cuidar l’entorn.

Butlletí