Torrefarrera es compromet amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Torrefarrera
06/08/2015

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible elaborat pel municipi ha estat avaluat i acceptat per l'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la UE 

L'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la Unió Europea (UE) ha avaluat i acceptat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) elaborat per l'Ajuntament de Torrefarrera. Es tracta d'un reconeixement a l'aposta de la localitat per la lluita contra el canvi climàtic i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible del territori.

L'Ajuntament de Torrefarrera ha realitzat ja diverses accions dins el marc del Pacte dels Alcaldes, entre les quals hi ha els canvis realitzats en l'enllumenat, amb el canvi d'equips més eficients (per exemple, de tecnologia LED) i reguladors horaris que disminueixen el flux lumínic durant les hores de la nit de més baixa activitat, en determinades zones del municipi.

També s'ha realitzat actuacions de monitoratge a la Llar d'Infants Ralet-Ralet i a l'Escola La Creu, mitjançant sondes i pinces amperimètriques per controlar el rendiment i la despesa d'aquestes instal·lacions.

La Diputació de Lleida, impulsora de la iniciativa d'avaluació conjunta dels PAES de la província de Lleida, ha comunicat a l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, aquesta decisió de la UE. En aquest sentit, Latorre ha manifestat que 'des de l'Equip de Govern municipal creiem fermament en les polítiques d'eficiència energètica i seguirem treballant per fer de Torrefarrera un poble amb una alta qualitat de vida, i ambientalment compromès amb la mirada posada en el 2020 i la reducció de més del 20% de les emissions de CO2.

El Pacte dels Alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la UE orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Tots els signants del Pacte dels Alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la UE i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per l'any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d'energia renovables i les tecnologies de millora de l'eficiència energètica.

Les actuacions previstes a Torrefarrera pròximament dins les accions del PAES passen per continuar amb la renovació de l'enllumenat d'altres zones del municipi.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon torrefarrera.jpg83.83 KB

Relacionats

Notícia

La Paeria de Lleida es posarà en marxa de forma decidida i urgent per fer front als reptes que planteja el canvi climàtic. Lleida s'ha adherit a la Declaració d'Emergència Climàtica, amb una declaració institucional que s'ha llegit al Ple i que ha estat consensuada amb tots els grups municipals. 

Notícia
Fotografia d'una edició del Parking day a Barcelona. Font: Aj.BCN

Fotografia d'una edició del Parking day a Barcelona. Font: Aj.BCN

Lleida es suma enguany a la celebració mundial del Park(ing) day, un esdeveniment anual que té lloc en més de 200 ciutats de tot el món des del seu naixement l’any 2005 a San Francisco (EUA). Es tracta d’una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d’establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l’objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics.

Article

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una crida universal a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat. Al setembre de 2015 l’Assemblea General de l’ONU va establir un nou acord mundial sobre el canvi climàtic i els 193 Estats membres de tot el món es van compromerre a adoptar l’Agenda 2030. Es tracta d’un programa impulsat per l’ONU que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i que tracta els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van posar en marxa al gener de 2016.

Butlletí