Torrefarrera es compromet amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Torrefarrera
06/08/2015

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible elaborat pel municipi ha estat avaluat i acceptat per l'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la UE 

L'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la Unió Europea (UE) ha avaluat i acceptat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) elaborat per l'Ajuntament de Torrefarrera. Es tracta d'un reconeixement a l'aposta de la localitat per la lluita contra el canvi climàtic i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible del territori.

L'Ajuntament de Torrefarrera ha realitzat ja diverses accions dins el marc del Pacte dels Alcaldes, entre les quals hi ha els canvis realitzats en l'enllumenat, amb el canvi d'equips més eficients (per exemple, de tecnologia LED) i reguladors horaris que disminueixen el flux lumínic durant les hores de la nit de més baixa activitat, en determinades zones del municipi.

També s'ha realitzat actuacions de monitoratge a la Llar d'Infants Ralet-Ralet i a l'Escola La Creu, mitjançant sondes i pinces amperimètriques per controlar el rendiment i la despesa d'aquestes instal·lacions.

La Diputació de Lleida, impulsora de la iniciativa d'avaluació conjunta dels PAES de la província de Lleida, ha comunicat a l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, aquesta decisió de la UE. En aquest sentit, Latorre ha manifestat que 'des de l'Equip de Govern municipal creiem fermament en les polítiques d'eficiència energètica i seguirem treballant per fer de Torrefarrera un poble amb una alta qualitat de vida, i ambientalment compromès amb la mirada posada en el 2020 i la reducció de més del 20% de les emissions de CO2.

El Pacte dels Alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la UE orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Tots els signants del Pacte dels Alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la UE i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per l'any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d'energia renovables i les tecnologies de millora de l'eficiència energètica.

Les actuacions previstes a Torrefarrera pròximament dins les accions del PAES passen per continuar amb la renovació de l'enllumenat d'altres zones del municipi.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon torrefarrera.jpg83.83 KB

Relacionats

Notícia

Lleida, a través de la regidoria de Transició Ecològica de la Paeria, col·labora amb Perpinyà i Girona dins del programa de Turisme transfronterer fluvial sostenible (TTFS) per promocionar un turisme saludable de descoberta dels espais fluvials del Segre, el Ter, el Fluvià i el Tet.

Notícia

S'han instal·lat elements que han de fer més fàcil la preservació de determinada fauna local

Notícia

La iniciativa pretén ajudar a reduir els consums energètics de la ciutadania, autònoms i pimes en època de confinament. Es vehicularà a través de l’Agència de l’Energia de Lleida, que estrena pàgina web.

Butlletí