Torrefarrera es compromet amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Torrefarrera
06/08/2015

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible elaborat pel municipi ha estat avaluat i acceptat per l'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la UE 

L'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la Unió Europea (UE) ha avaluat i acceptat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) elaborat per l'Ajuntament de Torrefarrera. Es tracta d'un reconeixement a l'aposta de la localitat per la lluita contra el canvi climàtic i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible del territori.

L'Ajuntament de Torrefarrera ha realitzat ja diverses accions dins el marc del Pacte dels Alcaldes, entre les quals hi ha els canvis realitzats en l'enllumenat, amb el canvi d'equips més eficients (per exemple, de tecnologia LED) i reguladors horaris que disminueixen el flux lumínic durant les hores de la nit de més baixa activitat, en determinades zones del municipi.

També s'ha realitzat actuacions de monitoratge a la Llar d'Infants Ralet-Ralet i a l'Escola La Creu, mitjançant sondes i pinces amperimètriques per controlar el rendiment i la despesa d'aquestes instal·lacions.

La Diputació de Lleida, impulsora de la iniciativa d'avaluació conjunta dels PAES de la província de Lleida, ha comunicat a l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, aquesta decisió de la UE. En aquest sentit, Latorre ha manifestat que 'des de l'Equip de Govern municipal creiem fermament en les polítiques d'eficiència energètica i seguirem treballant per fer de Torrefarrera un poble amb una alta qualitat de vida, i ambientalment compromès amb la mirada posada en el 2020 i la reducció de més del 20% de les emissions de CO2.

El Pacte dels Alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la UE orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Tots els signants del Pacte dels Alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la UE i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per l'any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d'energia renovables i les tecnologies de millora de l'eficiència energètica.

Les actuacions previstes a Torrefarrera pròximament dins les accions del PAES passen per continuar amb la renovació de l'enllumenat d'altres zones del municipi.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon torrefarrera.jpg83.83 KB

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

L’acte de Signatura de Compromís amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida vol simbolitzar la implicació de cada centre en desenvolupar el seu projecte ambiental per millorar la sostenibilitat de Lleida, i el compromís de la Paeria, representat pel seu alcalde, de donar-los suport en aquest procés d’aprenentatge i sensibilització cap als valors de la sostenibilitat i millora ambiental dels centres.

Notícia

Lleida acull la III Missió Internacional sobre solucions sostenibles per a les ciutats en el marc de la Fira Municipàlia, amb més d’una quarantena de representants de països iberoamericans. Una de les màximes prioritats del consistori lleidatà és contribuir a revertir l’escalfament global, una realitat palpable que ha fet augmentar, en poc més de mig segle, la temperatura mitja anual uns 1,3 graus, ha generat extrems climàtics i ha provocat una disminució notable de les precipitacions i els dies de boira.

Butlletí