Torredembarra veu reconeguda la seva tasca en gestió integral del litoral

Les platges de Torredembarra reben 5 distincions “Bandera blava” que corresponen a 3 platges, a un "Centre Blau", Cal Bofill; i a un “Sender Blau”
Font: Ajuntament de Torredembarra
21/06/2012 - 00:00

El passat 7 de juny, les platges de Torredembarra van guanyar la totalitat de distincions de "Bandera Blava" a les que s'optava aquesta temporada.

La Distinció Bandera Blava l'atorga, cada any, ADEAC/Fee, una associació sense ànim de lucre que desenvolupa el programa de "Bandera Blava" a Espanya, en el qual es fonamenten les candidatures amb criteris de desenvolupament sostenible, informació i educació ambiental a les platges, ports i centres educatius.

L'any 2008 es va perdre aquesta distinció per a la platja de Muntanyans. Des de llavors només s'han anat presentant dues candidatures a bandera blava a Torredembarra: una per la platja de la Paella i l'altra per la platja del Barri Marítim. Enguany, s'han presentat les tres candidatures havent obtingut la distinció per a les tres. De les 37 platges de que han obtingut Bandera Blava a Tarragona, de 16 municipis, 3 són les de Torredembarra.

A més a més, Torredembarra també ha obtingut el guardó Centre Bandera Blava "Cal Bofill", Centre d'activitats mediambientals de l'Ajuntament de Torredembarra, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i per que inclou entre els seus objectius i activitats l'educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Amb aquest ja són 3 els centres Bandera Blava a Tarragona. Cal Bofill, veu reconegut d'aquesta manera i per primer cop la seva activitat mediambiental i el fet de ser el centre que concentra les activitats mediambientals del municipi. Cal destacar que a Catalunya només hi ha 6 centres amb aquesta distinció.

Finalment, també s'ha aconseguit un cinquè guardó, el Sender Blau, que té per objectiu premiar als ajuntaments que s'han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d'activitats recreatives, esportives, turístiques i d'educació ambiental. Amb aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d'uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d'un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera blava, en concret, la del Barri Marítim; circula per un espai natural i platja també Bandera Blava, la dels Muntanyans; i utilitza el Centre Bandera Blava "Cal Bofill" com a lloc d'inici i centre de interpretació. Aquest "Sender blau" és un dels dos que hi ha a Tarragona i un dels tres que hi ha a tota Catalunya.

 

AdjuntMida
Image icon Bandera blava (ADEAC/Fee)5.98 KB

Relacionats

Butlletí