Torredembarra estalvia aigua a les seves platges

L’Ajuntament de Torredembarra dissenya una campanya de conscienciació per reduir el consum d’aigua de les dutxes d'algunes de les seves platges
Font: Ajuntament de Torredembarra
06/07/2012 - 00:00

L'entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Torredembarra, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va iniciar el passat dimarts, 3 de juliol, una campanya de conscienciació per promoure l'estalvi d'aigua de les dutxes de les platges fins el dia 28 de juliol

El consum d'aigua a les dutxes de les platges de Torredembarra representa el 7,01% del consum d'aigua dels equipaments municipals, que l'any 2011 va ser de 28.635m3. Aquesta dada no és menyspreable; i per això, l'Ajuntament aposta per conscienciar a la ciutadania per reduir el consum específic a les platges. L'any 2007 ja es va realitzar una campanya a les platges de Torredembarra, destinada a la ciutadania, on es van dotar de mecanismes estalviadors la totalitat dels capçals de dutxa.

Enguany, a Torredembarra, vila pionera en campanyes d'estalvi i ús eficient de l'aigua, el GETE-Ecologistes en Acció ha dissenyat una campanya de conscienciació consistent a informar, a peu de dutxa i rentapeus, als usuaris d'aquests servei de la necessitat d'usar l'aigua de manera responsable.

Aquesta campanya s'inscriu en la iniciativa "La Xarxa estalvia aigua" que promouen conjuntament La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua.

La campanya, que serà realitzada per l'equip d'educació ambiental del GETE-Ecologiestes en Acció, compren diverses accions:

  • Revisió del consum d'aigua de cada dutxa per a la seva optimització.
  • Càlcul del temps que les persones destinen a cada dutxa.
  • Càlcul del percentatge de persones presents a la platja que es dutxen i quants cops al dia.
  • Anàlisi de la preferència entre dutxa i rentapeus.
  • Realització d'un enquesta sobre els usos de l'aigua i el servei de dutxes a la  platja.

Als usuaris que col·laboren en la campanya, bé sigui participant en el cronometratge de la seva dutxa o responent a les preguntes dels monitors/es, se'ls lliurarà un fulletó informatiu amb consells de bones pràctiques a la platja i sobre l'ús de les dutxes i un  difusor per poder fer el canvi del convencional a l'estalviador.

La campanya de sensibilització es desenvoluparà a les platges de la Paella, del Barri Marítim i d'Els Muntanyans. Un dels principals objectius és aconseguir una disminució del consum d'aigua de les dutxes per sota del 17% del consum total dels punts de subministrament municipal calculat l'any 2011.

Es preveu lliurar 500 mecanismes d'estalvi de consum i fulletons, que és el material que l'ACA i la Xarxa de Ciutats i Pobles ha posat al servei de l'Ajuntament de Torredembarra.

 

 

 

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a més de 50 municipis

 

Més informació:
https://www.facebook.com/Estalviaigua
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua
http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

 

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Font: eltotdigital.com33.82 KB

Relacionats

Acte
01/12/2023 - 09:45
Auditori de l'FMC: Via Laietana, 33 6è 1a Barcelona
Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Butlletí